Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че в страната ни

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че в страната ни
Коментари Харесай

Корнелия Нинова иска среща с Цацаров и Съюза на съдиите за случая с шведския турист

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че в страната ни се следи крещящо възприятие за неправда.

Според пост на Нинова в обществените мрежи правораздаването у нас не е заслужено. В известието си водачът на Българска социалистическа партия се придържа към вчерашното си мнение, че наказването от 4 500 лева санкция против шведския екскурзиант Ралф Сундберг, изритал камериерка в Слънчев бряг, е смешно.

 Съюзът на съдиите желае опрощение от Нинова за пост в обществените мрежи
Съюзът на съдиите желае опрощение от Нинова за пост в обществените мрежи

Съдиите пазят сътрудника си, осъдил шведския екскурзиант единствено на санкция

" Главният прокурор също дефинира наказването като унизително, само че подобен бил законът ", аргументира се Нинова и разгласи, че е подготвена да спори със Съюза на съдиите в България за член 78 А, алинея 7, съгласно който наказателната отговорност не се заменя с административна санкция, когато действието е осъществено в пияно положение.

Нинова показва още, че воденето на спор през медиите няма да реши проблемите в страната ни. По думите ѝ 27-годишното прекачване на отговорност от правоприлагащите органи на тези, които пишат законите и назад е довело до " крещящо възприятие за неправда " у народа ни.

 Шведът, ритнал камериерка в Слънчев бряг, се размина с санкция
Шведът, ритнал камериерка в Слънчев бряг, се размина с санкция

Смекчаващо виновността е, че Сундберг има чисто правосъдно минало

" Ако и този път оставим нещата по този начин, ще има идващ случай на чужденец - пристигнал, наритал българин и отпътувал по живо, по крепко ", безапелационна е алената лидерка.

В тази връзка Нинова изиска среща с Главния прокурор и Съюза на съдиите, " на която да е обсъдим причините си и дружно - Народно заседание, прокуратура и съд да създадем по този начин, че това повече в никакъв случай да не се повтаря ".



Чл. 78а. от Наказателен кодекс.

(1)Пълнолетно лице се освобождава от наказателна отговорност от съда и му се постанова наказване от хиляда до пет хиляди лв., когато са налице по едно и също време следните условия:

а) за закононарушението се планува наказване отнемане от независимост до три години или друго по-леко наказване, когато е съзнателно, или отнемане от независимост до пет години или друго по-леко наказване, когато е непредпазливо;

б) деецът не е осъждан за закононарушение от общ темперамент и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този раздел;

в) породените от закононарушението имуществени вреди са възобновени.

...

(4) Съдът, който постанова санкцията по алинея 1, може да наложи и административно наказване отнемане от право да се упражнява избрана специалност или активност за период до три години, в случай че отнемане от такова право е планувано за съответното закононарушение.

(5) Когато за осъщественото закононарушение е планувано единствено санкция или санкция и друго по-леко наказване, административното наказване не може да надвишава размера на тази санкция.

(6) Когато са налице основанията по алинея 1 и действието е осъществено от малолетно лице, съдът го освобождава от наказателна отговорност, като му постанова административно наказване публично неодобрение или възпитателна мярка. Съдът може да наложи и административно наказване отнемане от право да се упражнява избрана специалност или активност за период до три години, в случай че отнемане от такова право е планувано за съответното закононарушение.

(7) Алинеи 1 - 6 не се ползват, в случай че породеното увреждане е тежка телесна щета или гибел, или деецът е бил в пияно положение, или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, както и при голям брой закононарушения както и когато закононарушението е осъществено по отношение на орган на власт при или във връзка осъществяване на службата му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР