Лидерът на БСП Корнелия Нинова не остана длъжна на турския

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова не остана длъжна на турския
Коментари Харесай

Нинова: Кърджали е България!

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не остана длъжна на турския президент Ердоган за изявлението му за Кърджали, което той дефинира, че е част от духовните граници на Турция.

"Кърджали е България. Изказването на президента Ердоган за душевните граници на Турция, които се простират до Кърджали, е следващата провокация към суверенитета и националната целокупност на България ", съобщи Нинова от родопския град, където заведе на изнесено съвещание управлението на партията.

"Обявяваме се срещу намесата на непознати страни във вътрешните каузи на България ", безапелационна беше Нинова. Тя прикани министър председателят Бойко Борисов да заеме безапелационна позиция за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност на страната по време на срещата с Ердоган на 26 март, която му следва.

"Призоваваме го в ролята му на медиатор сред Европейски Съюз и Турция да мисли преди всичко за народа си и националния суверенитет на България. Също по този начин настояваме на тази среща да се сложи въпросът и за компенсацията на тракийските бежанци ", добави още Нинова.

Нинова напомни, че още през 2008 година, по искане на евродепутатите от БСП/ПЕС Маруся Любчева и Евгени Кирилов, е призната резолюция на Екологичен потенциал за споразумяване на двустранните разногласия, в това число споразумяване на тракийския въпрос. "Очакваме на срещата на 26-и това да бъде сложено изрично от българското държавно управление ", съобщи Корнелия Нинова в Кърджали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР