Лидерът на БСП Корнелия Нинова и зам.-председателят на ПГ на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и зам.-председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Подкрепяме исканията и протеста на българските превозвачи

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски се срещнаха с представители на българските превозвачи. Те разискаха признатото през днешния ден в Народното събрание решение, по самодейност на левицата, с което се задълкжава Министерски съвет да отбрани родните превозвачи от готвените законодателни промени по пакет “Мобилност” на Европейска комисия.

 32231174_1544486882324384_8411454825128001536_n От своя страна превозвачите показаха подозрение, че изпълнителната власт ще извърши това решение и, че няма време, защото на 15 май се внася в комисиите на европарламента, а на 24 май ще бъде гласувано. Зам.-председателят на Националното съдружие на българските превозвачи Красимир Лалов удостовери решението им да стачкуват по време на Срещата на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани, която ще се организира на 16 и 17 май в София.

“Твърдо заставаме зад настояванията ви и поддържаме митинга ви”, съобщи Корнелия Нинова. Тя добави, че още в сряда в Народното събрание от Българска социалистическа партия ще изискат Министерски съвет да изясни по какъв начин извършва решението на Народното събрание, което бе взето единомислещо от всички групи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР