Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на Демократическата партия

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на Демократическата партия
Коментари Харесай

Нинова и Джуканович подписаха меморандум за сътрудничество

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и ръководителят на Демократическата партия на социалистите и кандидат за президент на Черна гора Мило Джуканович подписаха меморандум за съдействие в Подгорица.

На срещата Нинова съобщи поддръжка на Черна гора за присъединението към Европейски Съюз. “На срещата в София на водачите от нашето политическо семейство през май ще настояваме за пътна карта с ясен план за присъединението, а не общи приказки и положителни пожелания ”, увери тя.

Двамата разискаха актуални въпроси от европейския дневен ред, както и двустранните връзки сред двете страни. “Трябва да
поставим старания да се организира съвещание на смесената икономическа комисия, която се е събирала за последно през 2012 година Тя може да даде подтик на комерсиалните връзки сред двете страни ”, заяви Нинова, представена от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Двамата подписаха меморандум за съдействие, в който се ангажираха страните да изградят сътрудничество в региона на европейската интеграция на правилото на обмяна на опит и взаимна подкрепа, като се сложи особено акцентиране върху съдействието по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Страните ще се допитват една до друга и обменят информация помежду си по настоящи въпроси, свързани с двустранните и интернационалните отношения; ще си взаимодействат на локално и държавно равнище; ще поддържат контакт между тях посредством посещения на партийни делегации на разнообразни нива, както и ще провеждат експертни срещи и други съвместни действия от общ интерес. Със съглашението се планува страните да поддържат връзки и обменят опит чрез членовете на парламентите си, както и посредством съответните виновни лица в партийните органи.

Нинова подари на сътрудника си икона на Свети Никола, който е настойник на черногорския народ и му пожела триумф на изборите които ще се проведат на 15.04. Тя изрази вяра, че при идната им среща той ще бъде президент на Черна гора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР