Лидерът на БСП Корнелия Нинов е сигнализирала редица международни организации

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинов е сигнализирала редица международни организации
Коментари Харесай

БСП се оплаква от намалената субсидия на международно ниво

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинов е алармирала редица интернационалните организации и дипломати поради намаляването на партийната дотация в България, оповестиха от партията. Тя е изпратила писмо до Европейската комисия, ОССЕ, ПАСЕ, Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, Партията на европейските социалисти и посланиците на страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Партийната дотация бе дефинитивно понижена от 11 лева на 1 лева за получен глас в четвъртък. За смяната гласоподаваха ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Атака “ и „ Воля “. Българска социалистическа партия разгласи, че е по принцип поддържа намаляването, само че е и до 1 лева В закона бе записано, че партиите ще могат да получават и дарения от юридически лица.

Фундаментална смяна

В писмото на Нинова е записано, че с това решение се засягат базови правила на действието на партиите, транспарантното им финансиране и обвързаността им с корпоративни и лобистки ползи.

„ Измененията се вършат ненадейно, без подготовка и разискване, три месеца преди локалните избори, което лишава опозицията от запас за равнопоставено присъединяване в изборния развой “, се споделя в писмото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР