Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин представи предизборната програма

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия Джереми Корбин представи предизборната програма
Коментари Харесай

Корбин представи манифест за социалистическа Великобритания след масова национализация!

Лидерът на английската Лейбъристка партия Джереми Корбин показа предизборната стратегия на опозиционната си партия, излагайки "радикалните " си проекти за превръщане на Англия с повишение на заплащането в обществения бранш, по-високи налози за фирмите и поголовна национализация на инфраструктурата, оповестява "Ройтерс ".

Британските гласоподаватели са изправени пред изразителен избор на парламентарните избори на 12 декември: проектът на Корбин за социалистическа Англия, включващ всеобща национализация и безвъзмездни обществени услуги, или устрема на премиера Борис Джонсън да реализира Брекзит в границите на месеци и да построи "динамична пазарна стопанска система ".

Говорейки в централния британски град Бирмингам, Корбин показа проектите си за "зелена индустриална гражданска война ", изтъквайки, че само Лейбъристката партия можела да оспори статуквото, като се бори за елементарните хора против "банкери, милиардери и политическата върхушка ".

"Програмата на Лейбъристката партия е стратегия на вярата, това е този документ - манифест, който ще донесе същинска смяна ", настоя Корбин, допълвайки: "Манифест, цялостен с известни политики, които политическата върхушка блокираше в продължение на едно потомство. "

Изоставайки в социологическите допитвания, Корбин се надява, че посланието му за смяна ще заглуши рецензията към позицията му за Брекзит, за която даже някои хора от неговата партия настояват, че ѝ липсва яснотата на обещанието на Джонсън да "приключи Брекзит ".

Той също по този начин ще се надява да избегне сравненията с най-скандалния опит на Лейбъристката партия да продаде на британците социалистическо бъдеще - стратегия от 1983 година, избрана по-късно от тогавашен лейбъристки народен представител като "най-дългата самоубийствена записка в историята ", довела до тежко изборно проваляне от консерваторите на тогавашния им водач Маргарет Тачър.

И двете страни дадоха обещание да сложат завършек на ограниченията за строги икономии и да харчат повече пари за обществени услуги преди изборите, които ще дефинират по какъв начин, по кое време и даже дали излизането на Англия от Европейския съюз се случва.

Опитвайки се да се бори с рецензиите на Консервативната партия на Джонсън поради проектите на Лейбъристката партия за бюджетните разноски, Корбин се опита да каже по какъв начин лейбъристите възнамеряват да платят за обещанията в платформата си, която включва и анулация на университетските такси и понижаване на работната седмица.

Предизборната стратегия сподели спомагателни 82,9 милиарда паунда разноски, съпоставени с 82,9 милиарда паунда ограничения за повишение на приходите.
Повечето допитвания слагат Консервативната партия на челно място, само че малко на брой са в положение или желаят да предскажат спечелилия в изборите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР