Лидерът на Бригадите Изедин ал Касам - военното крило на

...
Лидерът на Бригадите Изедин ал Касам - военното крило на
Коментари Харесай

Лидер на военното крило на Хамас е убит при израелски удар в Северен Ливан

Лидерът на Бригадите " Изедин ал Касам " - военното крило на радикалната палестинска формация " Хамас ", Саид Аталах е бил погубен при израелски удар в Северен Ливан, съобщи Ройтерс, като се базира на днешна информация на близки до придвижването медии, осведоми Българска телеграфна агенция.

Заедно с него в палестински бежански лагер в ливанския град Триполи са починали и трима души от фамилията му, прецизира организацията.

Засега няма коментар от израелска страна , показва Ройтерс.

Бригадите " Изедин ал Касам " потвърдиха нощес гибелта на различен от своите командири - Захи Ясер Абд ар Разек Уфи, при израелски удар в град Тулкарем на окупирания Западен бряг.

В понеделник се навършва една година от началото на спора сред Израел и " Хамас ", почнал с изненадващо кръвопролитно нахлуване на палестински бойци на територията на Израел на 7 октомври 2023 година

По данни на Израел тогава са убити близо 1200 души, а към 250 заложници са отведени в плен в линията Газа. По информация на здравното министерство на " Хамас " броят на палестинските жертви при последвалото нахлуване на израелските сили към този момент надвишава 41 000 души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР