Лидерът на Български възход“ Стефан Янев отрече да е коментирал

...
Лидерът на Български възход“ Стефан Янев отрече да е коментирал
Коментари Харесай

Стефан Янев: Среща с БСП е имало след местните избори, но не е имало разговори за коалиция

Лидерът на „ Български напредък “ Стефан Янев отхвърли да е коментирал коалиция с Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия.

„ Среща с Българска социалистическа партия е имало след локалните избори, само че не е имало диалози за включване в лявоцентристки фронт. Ние се събрахме на среща, с цел да обсъдим тези резултати. Присъства Георги Самандов, само че не са водени диалози за бъдеща коалиция. Има и последваща покана, с цел да се разиска бюджета, само че ние отказахме, тъй като въпреки всичко отговорността за бюджета е на парламентарно показаните партии “, изясни Янев.

По думите му за следващ път Българска социалистическа партия са в ролята на „ донор на следващия план “

В сряда водачът на Българска социалистическа партия разгласи, че се е срещнала с 16 партии, с които левицата се е коалирала на локалните избори, с цел да обсъдят резултатите, а след това ще търси формула за основаване на голям лявоцентристки родолюбив фронт.

„ Ако Нинова е решила да прави подобен фронт, аз го узнавам от вас. Такъв диалог не съм водил с Нинова. Въпросите за взаимна политическа активност би трябвало да се разискват в самите партии “, добави водачът на „ Български напредък “.

Сигурността, здравето и живота на българските жители следва да бъдат първокачествен приоритет, уточни Радев

Той разяснява и ветото на президента за БТР-ите за Украйна.

„ С него президентът желае да се нарежда политически или по-скоро в проект, в който да приказва на българските жители, че част от претекстовете са ориентирани в отбрана на българските ползи. Предполагам, че тази помощ за Украйна ще бъде гласуван още веднъж “, сподели Янев.

Вижте целия диалог във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР