Лидерът на автономното правителство на Каталуния Карлес Пучдемон направи официално

...
Лидерът на автономното правителство на Каталуния Карлес Пучдемон направи официално
Коментари Харесай

Пучдемон направи тв обръщение към гражданите на Каталуния


Лидерът на самостоятелното държавно управление на Каталуния Карлес Пучдемон направи публично телевизионно послание към жителите на самостоятелната област, което бе предадено по тв канала Tv3. В него той осъди позицията на краля на Испания Фелипе VI,, неведнъж прикани за разговор и единодушие, само че нито един път не загатна думата „ самостоятелност “.

„ Обединява ни общото дело – ние отхвърляме насилието, отхвърляме неоправданата неучтивост на полицейските сили “, по отношение на спокойно събралите се жители, сподели Пучдемон. Той прикани каталунците да не се поддават на възможни провокации. „ Нека бъдем изцяло спокойни и уверени. Това, което направихме, вършим и ще вършим, други нации към този момент са го създали, а някои нации ще го създадат в бъдеще “, сподели той, заобикаляйки думата „ самостоятелност “. „ Ние следваме демократичния път по волята на жителите “.

По-нататък речта на Пучдемон бе на испански, като той се обърна към всички жители на страната, които „ настояванията на каталунците за съблюдаване на техните демократични права, са разделили “. „ Очевидно испанските управляващи би трябвало по-добре да обяснят, какво се случва в Каталуния “, акцентира Пучдемон. Той съобщи, че каталунците нямат нищо срещу испанската страна. „ Ние сме един народ, който обича езиците, на които приказва, който няма никакви проблеми с идентичността, националностите и културите, който желае да продължи да дава своя принос за развиването на испанската страна и който в никакъв случай няма да може да се лиши от такова благосъстояние, каквото е плурализмът “, съобщи каталунският водач.

След това той още веднъж мина на родния си каталунски, отговаряйки на изявлението на краля на Испания. Фелипе VI по-рано денем за пръв път се изрече обществено във връзка рецесията в Каталуния, като съобщи, че управляващите там са нарушили конституцията на кралството. „ Искам да се обърна непосредствено към Негово Величество на езика, който знам, че разбирате, знаете и на който говорите “, съобщи Пучдемон на каталунски. Със своето вчерашно решение, Вие разочаровахте хората в Каталуния, които Ви ценят и в сложни моменти са Ви помагали. Хора, които чакат от Вас различен звук, чакат апел за разговор и единодушие “. Според Пучдемон, монархът е взел страната на премиера Рахой и в този момент споделя отговорността за провежданата от държавното управление политика, която съгласно него е „ пагубна във връзка с Каталуния “.

Пучдемон даде обещание, че неговото държавно управление няма да отстъпи и милиметър от своите обещания, само че заприказва за мир и разговор. Той акцентира, че като водач на самостоятелното държавно управление, има задължението да обезпечи сигурността на всички жители, правото им на независимост на изложение. Той съобщи също, че по тази причина оставя отворена вратата за разговор. Пучдемон се зарече, че няма да отстъпи от своите отговорности за обезпечаването на мир и успокоение, само че ще демонстрира и неотстъпчивост, когато се наложи. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР