Лидерът на австрийската Народна партия Себастиан Курц разкритикува западната арогантност“

...
Лидерът на австрийската Народна партия Себастиан Курц разкритикува западната арогантност“
Коментари Харесай

Курц: Отказът от преговори със Скопие и Тирана е грешка

Лидерът на австрийската Народна партия Себастиан Курц разкритикува „ западната надменност “ към Източна Европа, описвайки я като рисков процес на нещата. Той дефинира като „ безусловно неправилно “ решението за отменяне на началото на договарянията за присъединение със Северна Македония и Албания, предава БГНЕС.
В изявление за немския Frankfurter Allgemeine Zeitung Курц предизвести за заплахата от задълбочаване на пропастта сред Източна и Западна Европа.
" Частично присъстващата западна надменност способства за укрепването на отрицателните настроения в източната част на Европа, а като последица е това, че западноевропейското население гледа на това от източната част от високо ", сподели някогашният австрийски канцлер.
Той сподели още, че не цени политиката на " вдигнат пръст и морална надменност ", като в същото време акцентира, че с нито педя не би трябвало да се отклоняваме от главните полезности като върховенството на закона и демокрацията.
„ Това е основата на Европейския съюз. Фактът, че в мигрантската рецесия някои страни се пробваха да наложат политиката на отворени граници на други, сигурно е задълбочил раздялите в Европа “, сподели Курц.
Той предизвести и за проблематичното разбиране, че единствено и Източна Европа има „ антиевропейски разбирания “. Според него те участват и на запад. " Когато се вършат оферти от Източна Европа, те автоматизирано се отбелязват като негативни за Европейски Съюз. От друга страна, всяко предложение на държава-членка се смята за самоуверено европейско деяние ", подлага на критика някогашният канцлер.
Той акцентира съществуването на двоен критерий.
„ Наскоро бе решено разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани. Северна Македония и други страни в действителност поставиха огромни старания в използването на промени и заслужават европейска вероятност. Трябва да внимаваме да не ги загубим и да се извърнат към Турция, Русия и Китай. Държавите, които този път бяха „ срещу “, сигурно не са „ антиевропейски насочени източноевропейци “, сподели Курц.
Той също по този начин изрази вяра решението да не се стартират договаряния със Северна Македония и Албания да бъде анулирано допустимо най-скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР