Лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че иска приемането на

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че иска приемането на
Коментари Харесай

Волен Сидеров иска анекс към Договора за добросъседство

Лидерът на ”Атака ” Волен Сидеров разгласи, че желае приемането на анекс към Договора за добросъседство със Северна Македония.
„ Договорът за Добросъседство със Северна Македония не беше изработен добре, само че тогава затворихме очи, с цел да върви дипломацията и да се развиват връзките. В последна сметка ние сме един народ в две страни. Оказа се обаче, че македонската страна не ги схваща по този начин нещата и започнаха намеци, които нервират – за Илинденско-Преображенското въстание, за цар Самуил, за Гоце Делчев. Това постанова този анекс”, сподели той в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

" Сега не могат да се затворят очи, тъй като се оказва, че Скопие не престават да предизвикат на правилото: „ 2 лева, в случай че мине”. Наглост, безочливост и да забележим до каква степен ще търпят българите. Тъй като ние би трябвало да защитим нашето национално достолепие, дипломацията си е дипломация, само че тя е и използване на мощ. Ако не покажеш на някой, че искаш нещо от него, той ще реши, че ти си слаб, може да си играе с тях. /.../Северна Македония зависи от нашето мнение за приемането им в НАТО и Европейски Съюз. Защо да не използваме това? Какво пречи, изключително когато сме възмутени”, запита Сидеров.

Той акцентира, че договорът разрешава той да бъде допълван, изменян и даже прекратяван и по тази причина не би трябвало да има проблем с прибавянето на анекса, препоръчан от „ Атака”. Сидеров изясни, че не може да подсигурява дали останалите сътрудници в дребната коалиция ще поддържат анекса.

По отношене на напрежението в обединението Сидеров съобщи: " Нямам какво да разделям с сътрудниците в „ Обединени патриоти”. „ Аз върша своите рецензии от кардинални позиции. Такива са и моите рецензии към господин Симеонов, когато беше вицепремиер – оказах се прав най-после. Сега такива са рецензиите и към вицепремиера Каракачанов. Аз нямам какво да разделям с тях. Те не могат да ми лишават шестте книги, хилядите публикации и наличието ми в българската политика. Аз съм този, които е направил тази коалиция и аз съм този, който има правото да насочва кардинални критики”, сподели Сидеров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР