Лидерът на Атака Волен Сидеров е глобен с 2000 лв.

...
Лидерът на Атака Волен Сидеров е глобен с 2000 лв.
Коментари Харесай

ЦИК глоби Сидеров с 2000 лв. заради цирка в БНТ

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров е санкциониран с 2000 лева поради държанието му в предаването на Българска национална телевизия " Референдум " на 3 октомври, излиза наяве от решение на Централната изборна комисия (ЦИК). Тогава политикът прекъсна предаването и се наложи да бъде изведен с полиция от студиото, откакто заподозря, че претендентът за кмет от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки е гей и се скара с водещата Добрина Чешмеджиева. Заради държанието му управлението на малкия екран разгласи, че той повече няма да бъде канен.

" Нарушението се показва в това, че във връзка с Ангел Джамбазки Волен Сидеров е употребявал квалификации като " гей " и " водещ гейпарада ", а по отношение на водещата и останалите две участнички е отправил обръщението " ма ". Волен Сидеров, след лишаване на думата му, е декларирал, че Красимир Каракачанов е откраднал от българския народ 1 милиард лв., като ги е дал на Съединени американски щати. Използваните прилагателни, неспазването на регламента, открит в БНТ1 при провеждането на безплатните дебати, демонстрират неспазване от страна на Волен Сидеров на откритите правила за отразяване на предизборната акция от социална медия ", показва в решението си ЦИК.

Според комисията от материалите по преписката несъмнено се открива потреблението на обидни думи и квалификации. До ЦИК е подаден сигнал от Джамбазки и е прибавен запис от предаването. От комисията настояват, че осъщественото нарушаване не е маловажно и по тази причина постановат санкция. Решението им не е дефинитивно и може да се апелира.

Няколко дни, откакто прекъсна " Референдум ", Сидеров се опита да нахлуе в постройката на Българска национална телевизия дружно със свои симпатизанти. След това в деня изборите изиска да влезе и в зала " Арена Армеец ", където се предаваха изборните бумаги.

Преди месец той се скара и с служителите на реда, охраняващи Столична община. Сидеров се опита да влезе в кметството късно вечерта, само че не бе позволен. Разправията на входа на общината продължи повече от час. Политикът бе подпомаган от екип на партийната телевизия " Алфа ". След локалните избори той напусна Народното събрание и към този момент е общински консултант.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР