Лидерът на армията Вагнер Евгений Пригожин и чеченският лидер Рамзан

...
Лидерът на армията Вагнер Евгений Пригожин и чеченският лидер Рамзан
Коментари Харесай

ISW: Пригожин и Кадиров искат да обвинят руската армия за провалите при Бахмут

Лидерът на армията " Вагнер " Евгений Пригожин и чеченският водач Рамзан Кадиров евентуално желаят да показват съветското министерство на защитата и постоянните съветски войски като неефективни и да основат предпоставки да упрекват армията за съветските провали в региона на Бахмут. Това се споделя показва в отчет на американския Институт за проучване на войната ISW, представен от украинската организация УНИАН.

Пригожин се пробва да показа борбата за Бахмут като чисто " вагнеровска ", а към този момент и " кадировска ".

„ Решението на Пригожин да трансферира отговорността за Бахмут върху силите на Кадиров съзнателно изключва съветските въздушнодесантни войски, които към този момент работят на северния и южния фланг към Бахмут. Това решение отразява продължаващото съмнение на Пригожин към съветското военно командване, позиционирайки го като самостоятелен от съветската войска и му разрешава да " избави имиджа си ", в случай че силите на „ Вагнер “ не съумеят да завладяват Бахмут, както и да избегне повтаряне на обстановката с завладяването на Соледар, когато съветското министерство на защитата си приписа заслугата за това, което беше триумф на „ Вагнер “ съгласно Пригожин. " - означават анализаторите.

Според ISW, Кадиров от своя страна би могъл да получи позитивен имиджов резултат от присъединяване си в такава огромна интервенция, разчитайки на персоналната известност на Пригожин.

" Замяната на вагнеровци с кадировци може също по този начин да сътвори условия за обвинение на съветското министерство на защитата за бъдещи неуспехи. Ако чеченските бойци изпитат сходни компликации, като наемниците на ЧВК " Вагнер ", и не съумеят да завладяват изцяло Бахмут, Пригожин и Кадиров може да обвинят министерството на защитата, че не е съумяло да обезпечи нужната поддръжка за напъните им. “ - се казава в отчета.

От ISW допълват, че в случай че съветското министерство на защитата попречи на силите на Кадиров - " Ахмат ", да сменят „ Вагнер “, водачите на двете сили може да отвръщат, че в случай че министерството беше подкрепило тази „ ротация “, чеченските сили „ бързо биха завладяли Бахмут “.

" Въпреки че евентуалното разполагане на войските на „ Ахмат “ в Бахмут може до известна степен да усили бойната мощност на Русия, изказванията на Пригожин и Кадиров са мощно пресилени. Силите на „ Ахмат “ бяха ситуирани по цялата фронтова територия в Украйна през 2023 година (...) Но те не са взели участие в решителни настъпателни интервенции. Чеченските войски, които ще бъдат ситуирани в Бахмут, евентуално са доста по-свежи и по-малко деградирали от „ Вагнер “ войски, които останаха на фронта в продължение на месеци. Предположението на Кадиров обаче, че „ Ахмат " ще успее бързо да се придвижи във вътрешността и да окупира Бахмут за „ няколко часа “, е типичното фукане на Кадиров и пренебрегва тактическата обстановка на място. ", показват от института.

Отбелязва се също, че съветското министерство на защитата към момента не е дало отговор на координираната позиция на Пригожин и Кадиров във връзка с Бахмут.

„ Мълчанието на Министерството на защитата евентуално демонстрира умишлено решение да не се компенсира деградацията на „ Вагнер “ или предстоящата рецензия на Пригожин, макар че неналичието на отговор дава на Пригожин повече пространство за маневриране в оценката му за моралния спад при офанзивата в Бахмут. “ - установяват анализаторите. /БГНЕС, УНИАН
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР