Лидерът и капитан на националния отбор на България по футбол

...
Лидерът и капитан на националния отбор на България по футбол
Коментари Харесай

Капитанът пръв напуска кораба! Попето каза сбогом на националния отбор

Лидерът и капитан на националния тим на България по футбол Ивелин Попов разгласи, че през днешния ден ще изиграе последния си мач за националния тим на България в европейската подготовка против Чехия в София. Роденият в софийския квартал Коньовица техничар имаше действителен късмет да надмине по мачове рекордьора при трикольорите Боби Михайлов, само че самичък рещи да не го прави.

" Днес декларирам, че на следващия ден за финален път ще играя за националния тим. На 32 години съм, уповавам се на следващия ден (бел. ред - днес) да запиша 90-и мач. 12 години бил ли съм здрав, съм бил в националния тим. След като стана ясно, че се класираме за баражите за Европейско състезание, желая да предам щафетата на младите, те са отидат да играят там. Време е за промяна на поколенията. Моят път съм го извървял. Всичко съм постигнал с доста труд и доста работа ", съобщи Попов.

" Бил съм капитан при осем треньора. Винаги съм бил избиран или от старши треньора, или от футболистите. Никой не може да ми подсказва на мен дали да спирам, или не. Така съм го почувствал. Пътят ми е бил бодлив, извървял съм го, за нищо не скърбя. Имало е доста победи над именити, огромни тимове, само че е имало и доста загуби. Тежи от тях, само че постоянно съм намирал сили да се изправя и да продължа напред.

Така го усещам. Ще се съсредоточвам върху клубния ми тим и ще съм най-големия почитател на националния тим. Обмислях го след Англия, само че изчаквах да минат мачовете и тимът да е класиран за бараж, с цел да го разглася ", сподели още той.

Селекционерът Георги Дерменджиев съобщи, че ще организира още един диалог с Попов и ще се опита да промени решението му най-малко за присъединяване в баражите за Евро 2020 напролет.

" Ще имам спомагателен диалог с него, тъй че може да станат и 92 мача. Ситуацията е извънредно сложна. Той през днешния ден ми заяви това. Лично аз доста държа на неговото наличие. Той е водач и мъжко момче и мислех, че ще мога да му повлияя, само че очевидно той доста твърдо го е решил и щом публично го разгласи, мисля, че ще удържи на думата си. Все отново ще беседвам с него, на възможностите клонят към нула ", каза Дерменджиев.

" Не могат да станат 92. Няма да преспя и да трансформира решението си ", безапелационен беше Попов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР