Лидерът Барселона изненадващо завърши 0:0 у дома с Хетафе в

...
Лидерът Барселона изненадващо завърши 0:0 у дома с Хетафе в
Коментари Харесай

Изненада! Барса отново загуби точки от аванса си на върха в Примера

Лидерът Барселона изненадващо приключи 0:0 вкъщи с Хетафе в среща от 23-ия кръг на Примера дивисион и записа второ следващо тъждество в шампионата, пропилявайки още две точки от задатъка си на върха, който към този момент е 7 точки пред Атлетико (Мадрид).

Филипе Коутиньо стартира титуляр за домакините вместо Андрес Иниеста, а Лионел Меси действаше зад Пако Алкасер и Луис Суарес.

Гостите пресираха още първоначално и играеха със самочувствие. В 20-ата минута Бускетс сгреши пред наказателното поле на противника и гостите проведоха бърза контраофанзива, само че вратарят Тер Щеген излезе десетина метра пред своето поле и почисти топката.

Едва в 32-ата минута домакините сътвориха първото си удовлетворително състояние пред вратата на Висенте Гуаита. Иван Ракитич центрира, Меси овладя на гърди, само че не съумя да шутира и защитник почисти. В 40-ата Анхел Родригес от гостите шутира рисково от границата на наказателното поле и топката мина покрай гредата. Минута по-късно Тер Щеген избави удар на Гаку Шибасаки. В 44-ата минута Луис Суарес вкара гол, незачитан поради засада. Барса приключи първата част без удар към вратата, а това се случи за първи път в мач от състезание от 21 април 2012 година, когато на „ Камп Ноу ” гостуваше Реал (Мадрид).

Първият прецизен удар за домакините насочи Коутиньо, който в 50-ата минута не съумя да затрудни Гуаита. Шест минути по-късно Луис Суарес шутира неопределено след пас на Алкасер, а също така не бе отсъдена засада на уругваеца.  В 58-ата минута Коутиньо завъртя топката към далечния ъгъл, а Гуаита плонжира и мазета.

След час игра Шибасаки се опита да трансферира излезлия неразчетено напред Тер Щеген, само че не откри очертанията на вратата. В игра за домакините се появиха възобновеният Усман Дембеле на мястото на Алкасер и Иниеста вместо Коутиньо.

В 75-ата минута Меси центрира от фаул, Йери Мина се пребори за топката, само че ударът му с глава беше слаб. До края на мача каталунците продължиха да са по-активни в търсене на надвит гол, само че по този начин и съумяха да преодолеят отбраната на гостите и вратаря Гуаита, който в добавеното време отрази с опитност удар с глава на Луис Суарес. Буквално в последната секунда Тер Щеген избави удар от фаул на Антунеш.

След петото си тъждество за сезона Барса остава на върха с 59 точки и към този момент единствено 7 пред втория Атлетико (Мадрид). Хетафе записа девето реми и е десети с 30 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР