Лидерът Арсенал гостува на последния във Висшата лига Уулвърхемптън в

...
Лидерът Арсенал гостува на последния във Висшата лига Уулвърхемптън в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Уулвърхемптън – Арсенал 0:2, Йодегор нищи вълците

Лидерът Арсенал гостува на последния във Висшата лига Уулвърхемптън в мач от последния кръг на Висшата лига преди Мондиал 2022. Двата отбора играят при резултат 0:2 . Мартин Йодегор откри за гостите в 55-ата минута, а в 75-ата удвои.

Мачът започва в 21:45 часа и може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.  В Gong.bg също ще проследим развиването на резултата онлайн.

Отборът на Арсенал има отлична опция да усили преднината си на върха в класирането след изненадващата загуба на Манчестър Сити от Брентфорд вкъщи по-рано през днешния ден. 

Не бяха минали и две минути игра, когато Гранит Джака получи непредвидени проблеми. Футболистът на Арсенал изиска здравна помощ, само че не стана ясно каква е повода за това. Халфът на „ артилеристите ”  се посъветва с медицинския екип на своя отбор и след няколко минути лутане, той въпреки всичко съумя да продължи срещата.

В 6-ата минута на срещата Арсенал съумя да осъществя попадение посредством Габриел Жезус. Бразилецът спря майсторски подаване отляво и незабавно стреля в долния десен ъгъл на вратата, само че при паса към него бе отсъдена засада. Телевизионните повторения демонстрираха, че решението на реферите е вярно.  

Малко след четвърт час игра на „ Молиню ”, Джака въпреки всичко изиска промяна и той бе сменен от Фабио Виейра

Габриел Жезус имаше нова опция да обстрелва вратата на „ вълците ” в 22-ата минута, само че този път ударът му с глава мина настрана от вратата. Определено Жезус продължи да бъде най-опасният футболист в редиците на гостите. В 35-ата минута бразилецът получи отляво, финтира защитник на Уулвърхемптън и стреля с десния крайник. За негово злощастие обаче, топката се отклони в напречната греда.

Минута преди края на първата част, футболистите на Арсенал можеха да съжаляват доста съществено за пропуските си пред вратата на домакините. След доста груба неточност на салиба, който се опита да върне топката към своя вратар, Гедеш пресече паса и се оказа очи в очи с Аарън Рамсдейл. Нападателят на „ вълците ” напредна и стреля по диагонала, само че в последния момента Магаляеш съумя да отклони в корнер.

Странно или не, първата част приключи без прецизен удар за Арсенал, макар превъзходните шансове. Това се случи за първи път в мач от Висшата лига от август 2021 година, когато лондончани изгубиха с 0:5 от Манчестър Сити.

Второто полувреме стартира с отлична контраофанзива за домакините, като единствено навременните дейности на Рамсдейл предотвратиха удар към вратата му.

Все отново по-настоятелните дейности на лондончани дадоха резултат в 55-ата минута, когато Мартин Йодегор откри резултата. След образцова офанзива по левия фланг, Габриел Жезус изведе по отличен метод Фабио Виейра, който съвсем от аутлинията центрира във вратарското наказателно поле, а Йодегор от сантиметри прати топката в мрежата.

„ Вълците ” дадоха отговор с удар от директен свободен удар, който обаче не донесе проблеми за Рамсдейл. Минути по-късно Жезус бе изведен зад защитата на домакините, само че бразилецът се забави и не съумя да откри най-хубавото продължение на офанзивата и гостите стигнаха единствено до корнер.

LIVE • УУЛВЪРХЕМПТЪН – АРСЕНАЛ 0:2

0:1 Йодегор 55', 0:2 Йодегор 75'

Уулвърхемптън: Са, Семедо, Колинс, Тоти, Килман, Буено, Б. Траоре, Невеш, Моутиньо, А. Траоре, Гуедес

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел Магаляеш, Зинченко, Партей, Джака, Йодегор, Сака, Жезус, Мартинели
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР