„Личното уверение на премиера е, че той ще направи всичко

...
„Личното уверение на премиера е, че той ще направи всичко
Коментари Харесай

Кабинетът „Петков“ иска Европрокуратурата да има собствена администрация у нас

„ Личното увещание на премиера е, че той ще направи всичко допустимо, с цел да може тази институция да работи безусловно безпроблемно на българска територия, в това число посредством законодателни промени, които приготвяме сега и се надявам до една седмица да можем да ви представим, ориентирани към това Европейската прокуратура да има у нас своя лична администрация, собствен личен личен състав, в това число зачислени проверяващи служители на реда и следователи, които да могат най-оперативно и без значение да организират всички нужни следствия в страната “, изясни Бориславова.

И още – министър председателят е срещнал пристигналите в София двама представители на Европейската национална партия с обстоятелствата към задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашната ръководителка на правителствента осведомителна работа Севдалина Арнаудова.

Лена Бориславова разясни, че Кирил Петков е срещнал представителите на ЕНП със систематичните проблеми на българското правораздаване и ръководството на евросредствата у нас:

„ Бяха изложени обстоятелства и условия, свързани със системите нарушавания и подозрителни заеми, раздавани от Българската банка за развиване. Премиерът описа за обстановката с язовирите и градежа им от свързани компании без строителни позволения, за обстановката със строителството на автомагистрала „ Хемус “. С представителите на Европейската комисия и Европейския парламент бяха разисквани и опциите за това по какъв начин европейските институции и българските институции могат да стартират да работят по-добре “.

Говорителката на Петков отхвърли да е оказван политически напън за задържането на Борисов, Арнаудова и Горанов:

„ По никакъв метод не е оказван политически напън. Единственото, което е, както споделих и преди, роля на премиера е да даде цялостна независимост на проверяващите органи “.

Представителите на Европейската национална партия не направиха изказвания. Бориславова изясни за какво:

„ Те са тук на една неутрална задача с цел да открият какви са обстоятелствата и събитията. Не могат да вършат изказвания, преди да бъдат събрани всички обстоятелства и условия “.

Тя заподозря Прокуратурата за това, че в няколко уеб страницата са изтекли свидетелските показания на премиера Петков:

„ Истината е, че всичко в тази страна тече. Тук аз персонално не бих заподозряла органите на Министерство на вътрешните работи, а по-скоро на прокуратурата, доколкото те са единствените, които имат копието на цялата кореспонденция и това изтича, откакто те са се срещнали с нея “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР