Личното състояние на британския крал Чарлз III достига 600 милиона

...
Личното състояние на британския крал Чарлз III достига 600 милиона
Коментари Харесай

Сънди Таймс: Личното състояние на Чарлз III достига 600 милиона паунда, което надвишава това на майка му

Личното положение на английския крал Чарлз III доближава 600 милиона паунда, което надвишава това на майка му кралица Елизабет II, написа лондонският в. „ Сънди таймс “, представен от Българска телеграфна агенция.

Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 219
Според медийната информация Негово величество е съумял да реализира подобен впечатляващ резултат освен с помощта на наследството, получено от майка му, само че и с помощта на сполучливото ръководство на херцогство Корнуол. Става въпрос за цялост от недвижими парцели, които са принадлежали на сегашния монарх, до момента в който още бе принц на Уелс, каквато купа носи престолонаследникът на Обединеното кралство.

В листата на най-богатите хора в Обединеното кралство, който „ Сънди таймс “ разгласява предишния май, положението на Елизабет II се прави оценка на 370 милиона паунда.

От 2011 до 2022 година принцът на Уелс съумя да усили приходите на херцогството с 42,6% до 25,4 милиона паунда годишно. Общата стойност на 130 000 акра (52 600 хектара) земи на херцогството в цялата страна, както и 260 ферми и стадион в Лондон, се е нараснала с съвсем 50 на 100, до 1,04 милиарда паунда.

Отбелязва се, че 74-годишният монарх е прочут и със своята спестовност. Така че той постоянно носи костюми, купени преди доста години, и е доста претенциозен по отношение на пестенето на електрическа енергия.

След възкачването на трона на Чарлз III през септември предходната година, херцогство Корнуол мина към най-големия му наследник Принц Уилям, който автоматизирано стана правоприемник на трона. Самият монарх, незабавно след гибелта на майка си, стана притежател на недвижимо имущество на обща стойност 652 милиона паунда, наречено херцогство Ланкастър, както и на Собствеността на короната  - набор от земи и владения в Обединеното кралство и в чужбина за 15,6 милиарда паунда. В този случай обаче става дума за държавната благосъстоятелност на короната, а не за персонално благосъстояние на Негово величество.

Чарлз III е наследил стабилен пакет от недвижими парцели от майка си. Той включва кралското имение Сандрингам в Норфолк в Източна Англия с приблизителна стойност от 55 милиона паунда и замъка Балморал в Шотландия, дружно с 50 хиляди акра (повече от 20 хиляди хектара) земя към него.

Балморал е имение, закупено от принц Албърт за брачната половинка му кралица Виктория (1819-1901) през 1852 година и където Елизабет II умря на 8 септември 2022 година, което се прави оценка на 210 милиона паунда.

Като се има поради, че недвижимите парцели са минали от суверен на суверен, на Чарлз III е спестена нуждата да заплаща налог върху наследството, който другояче е 40%.

Освен всичко това, актуалният монарх получи от Елизабет II капиталов портфейл от към 100 милиона паунда, елитни спортни коне на стойност към 27 милиона паунда, както и сбирка от марки и предмети на изкуството, чиято цена съгласно „ Сънди таймс “ е мъчно да се дефинира.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР