Лично за мен и за много колеги решението от петък

...
Лично за мен и за много колеги решението от петък
Коментари Харесай

Дончев: Лично за мен решението ни за преференциите от петък беше грешка

Лично за мен и за доста сътрудници решението от петък за преференциите беше неточност. Винаги може да се направи неточност. Решението ни от петък с изключение на всичко друго звучи неприятно в ушите на жителите - ние няма да ви дадем да си пренареждате претендентите, каквото ви е спуснато - това. Това съобщи вицепримиерът Томислав Дончев в студиото на " Здравей, България " по Нова тв.

От двете неща - волята на жителите и на партията, несъмнено тази на жителите е по-важна. Преференциите значително върнаха интригата в изборния развой, това е работеща народна власт.

В Народното събрание в последно време е мъчно да се събере кворум, по тази причина от време на време би трябвало да се вършат взаимни отстъпки, само че те би трябвало да си имат граници, разяснява Дончев във връзка обвиняванията, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са се " събрали " още веднъж.

Той съобщи, че е уверен, че Българска социалистическа партия ще измисли нещо ново, с цел да не пристигна в парламена, даже да бъдат задоволени всичките им претенции. " Г-жа Нинова приказва цялостни нелепости - който познава изборната технология, знае, че подправяне на протоколите не може да се случи. Как, когато във всяка изборна комисия има и техни представители? Това е направено преднамерено, с цел да има съвместен надзор ", безапелационен беше Дончев.

Той изрази и мнение за машинното гласоподаване - хубаво е, тъй като то дава късмет за изчистване на механически неточности, не за злоупотреби. " От друга страна, не трябва да забравяме, че тематиката сигурност е огромно затруднение. За информация не е зле да погледнем в Европа какъв брой страни употребяват машини - аз знам за две, които в последните години се отхвърлиха. Технически е допустимо всички машини да бъдат вързани в мрежа, тогава рискът е рисков, само че даже да не са в мрежа, също съществуват опасности. За мен поетапното въвеждане, каквото решение беше взето, е рационално. Но е неуместно преди всяко гласоподаване ние да наемаме машини. Когато се наемат, наши експерти от страната би трябвало да подсигуряват, че когато даден жител вкара волята си, това би трябвало да съвпадне с резултата, който излиза. Това значи, че машините би трябвало да минат механически одит, което лишава време. Ако се употребяват машини, би трябвало да ги произведем ние ", счита вицепремиерът.

По думите му това, че левицата не влиза в зала, е безусловно нелигитимна парламентарна технология. " И ние сме го правили, само че от това не излезе кой знае какво положително ", призна Дончев.

Относно проучването за усещането ни за корупцията, съгласно което ние сме наедно с Буркина Фасо и Гана, Дончев се съгласи, че корупция има. " Това е реалност - и в частния, и в обществения бранш. Ние сме в компанията на другите Балкански страни. Проблемът няма по какъв начин да се реши, в случай че корупцията е единствено проблем на страната, тя е и публичен, тъй като ние доста услужливо забравяме, че има някой който взема, само че и някой, който дава ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР