Лично турският министър на вътрешните работи се ангажира със задържането

...
Лично турският министър на вътрешните работи се ангажира със задържането
Коментари Харесай

Борисов: Турският вътрешен министър лично се ангажира с ареста на Митьо Очите

Лично турският министър на вътрешните работи се ангажира със задържането на Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите. Това сподели пред публицисти в Малко Търново министър председателят Бойко Борисов , представен от " Фокус ".
" Вчера споделих, че ще го заловен ", разяснява министър председателят.
" Още през вчерашния ден се свързахме с турските сътрудници и по тази причина споделям, че колкото и да не е съвременно, когато имаме такива прагматични връзки с Турция, дават незабавен резултат. Разговаряхме с техния вътрешен министър и един час по-късно в Истанбул го задържаха ", изясни Борисов.
" Министърът на вътрешните работи на Турция персонално се зае да работи дружно с техния основен прокурор да го задържат и го задържаха в границите на час ", добави министър-председателят. Той изясни, че след ареста на Желязков в този момент работи интернационалната заповед за екстрадиция. " Предполагам, както ние действаме експедитивно, по този начин и турската страна работи експедитивно ", сподели министър председателят и добави, че няма подозрения, че ще бъдат спазени всички интернационалните спогодби.

Борисов уточни, че по случая работи профилираната прокуратура под управлението на основния прокурор Сотир Цацаров. " Нямам подозрения, че ще ги привлекат като виновни за това си действие ", разяснява той. " Трябва и да простите за един ден. Не би трябвало толкоз да сте взискателни. Може да избяга някой, само че както споделих - може да забавят, само че постоянно хващат ", заключи министър председателят.
Той е на българо-турската граница за ревизия на положението на оградата и защитата. " България е на процедура единствената неуязвима от мигранти до този миг. Българският вид, който приложихме, работи добре и се надявам и в Европа да го споделят ", изясни Борисов.
Премиерът посочи, че над 2 500 индивида са върнати по страни на генезис за близо година.
Министър-председателят заяви, че от понеделник ще бъдат командировани още 40 граничари, както и в допълнение 50 души от специфичните сили. Предстои да бъдат закупени нови 70 автомобила, откакто неотдавна бяха получени 180. Граничарите са изцяло обезпечени и с нужното им облекло. Борисов означи, че има към 200 мигранти в центровете в страната. " Всички спим умерено и си мислим, че това е даденост, а то не е -дължим го на всички граничари, които непрекъснато пазят границата ", сподели още министър-председателят и увери, че най-изявените ще бъдат наградени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР