Лично се обадих на румънския президент да помоля за бързо

...
Лично се обадих на румънския президент да помоля за бързо
Коментари Харесай

Петков се обадил на румънския президент да разбере кой е заплашвал Каримански

" Лично се обадих на румънския президент да помоля за бързо разкриване на този румънски жител. Трябва да достигнем до основателя на този СМС. Всеки български жител би трябвало да бъде предпазен от сходни офанзиви! ".

Това написа във фейсбук профила си министър председателят Кирил Петков откакто стана ясно, че СИМ картата, от която е изпратено заплашителното известие до депутата и претендент за началник на Българска народна банка Любомир Каримански, е на румънски жител.

По-рано Петков разяснява проблема, заявявайки, че " сигурно това са мутренски похвати. Въпросът е кои са мутрите, които са го създали. Пълен парадокс е изказванието, че това идва от различен претендент ".

Служителите на ГДНП са открили, че картата е записана на името на румънски жител с букви L.T., който е влезнал в страната на 1 април. Изяснен е и неговият обединен цивилен номер. Мъжът е напуснал границите на България на 7 април. Картата е била задействана за 15 минути през вчерашния ден, след което е изключена. Установено е и мястото, където е задействана СИМ картата и е изпратено известието.

" Откажи се или проблемите ти ще стартират незабавно и нямаш визия какъв брой ще бъдат съществени ", гласи текстът на известието, прецизират още от полицията. Работата по случая продължава.

Припомняме, че депутатът от " ИТН " и претендент за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански е получил известие за опасност. По думите му получил известието в 17:30 часа в четвъртък, откакто се е провалило съвещанието на Комисията по бюджет и финанси. Каримански дефинира опасността като " неприемлива ".

Той беше безапелационен, че ще продължи да отстоява своите правила и да ползва един-единствен стандарт, а не двоен критерий. Двамата претенденти за поста са от ръководещата коалиция - водачът на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров и финансистът от " ИТН " Любомир Каримански, като към момента няма изясненост кой ще бъде определен.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР