Лично премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова Съединените щати да

...
Лично премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова Съединените щати да
Коментари Харесай

Скандал между Великобритания и САЩ заради жена с дипломатически паспорт, убила човек на пътя

Лично министър председателят на Англия Борис Джонсън прикани Съединените щати да върнат в страната брачната половинка на посланик, която се възползвала от статута си, с цел да избяга от следствие на смъртоносна злополука, съобщи БГНЕС.
Борис Джонсън сподели пред американски малките екрани, че не има вяра Вашингтон да счита, че е вярно дипломатическият имунитет да се употребява за такива цели, осведоми NBC.
Джонсън уточни дамата, която е обвинена в закононарушение във Англия. Това е 42-гoдишната Ан Сакулас. Според известното до момента, на 27 август тя провокирала тежка злополука, в която умрял 19-годишния Хари Дън.
Според служители на реда, младежът карал мотоциклета си по двулентов път северозападно от Лондон, а Салкулас, по незнайна причина, карала джипа си в платното за насрещно придвижване. При конфликта Хари Дън бил погубен на място. Ан Сакулас споделила на полицията, че няма желание да напуща Англия, след което се възползвала от дипломатическия си паспорт и отпътувала за Съединени американски щати.
Според Виенската спогодба от 1961 година, дипломатите и техните фамилии не могат да бъдат подвеждани по отговорност в страните, в които са изпратени по формален път, в случай че не са жители на тези страни. Имунитетът им може да бъде вдигнат от страната, която ги е изпратила.
Таблоидите във Англия пишат, че брачният партньор на Ан Сакулас, Джонатан, който е бил във Англия с дипломатически паспорт, в действителност е разузнавач с висок сан, който е бил основан във военновъздушната база Кроутън, която се употребява и от американската войска. Според вестник The Sun, в Кроутън е основан информационен център, което означавало, че най-малко единия от семейство Сакулас работи в разузнаването, а това давало пояснение за какво Вашингтон работи по този метод.
Обичайно имунитет употребили единствено дипломатите, основани в Лондон, само че Съединени американски щати и Англия имат контракт, който покрива с дипломатически имунитет чиновниците в база Кроутън и техните фамилии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР