Лично премиерът Бойко Борисов се зае да решава проблема със

...
Лично премиерът Бойко Борисов се зае да решава проблема със
Коментари Харесай

Борисов иззе функциите на МВР - ще решава проблема със закриването на пожарни

Лично министър председателят Бойко Борисов се зае да взема решение казуса със закриване на пожарни служби в страната. На работна среща в Министерския съвет той ще се срещне с кметовете на общините Чепеларе и Самоков. На срещата ще участва и министърът на финансите Владислав Горанов и " представители на Министерство на вътрешните работи ", излиза наяве от прессъобщение на държавната пресслужба.

В него се показва, че на срещата ще се търси " опция за разрешаване на казуса със закриването на пожарните служби в двата зимни курорта ".

Министерство на вътрешните работи планува да закрие 12 пожарни служби в страната. Сред тях са и тези край Пампорово и Боровец. В началото на ноември вътрешният министър Валентин Радев, че това става след направени планове от професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, което е направено " по верния метод ". Той изясни, че структурите ще бъдат пренасочени, а пожарникарите няма да изгубят местата си. 

Идеята на Министерство на вътрешните работи до закриване на служби докара до митинги на пожарникари поради несъответстващите политики. В края на септември шефът на пожарната Николай Николов разгласи, че в закритите пожарни ще се обслужват от доброволци, с цел да се съблюдава условието в закона екипите да се състоят най-малко от трима души.

Заради концепцията за закриване на пожарни хотелиери, притежатели на земи и поданици на чепеларски и смолянски села излизат на митинг с желание да блокират пътя през Пампорово. Блокадата ще продължи през цялата седмица до намиране на решение, съобщи кметът на Чепеларе Славка Чакърова, представена от БНР.

Намерението на всички, които ще се включат в митинга, е пътят да бъде затварян от време на време, като трафикът ще бъде пропускан краткотрайно. Пожарната районна работа в Чепеларе обгръща територията на над 100 000 декара гора и частни кооперации, обслужва няколко села.

Не на последно място и хотелската част, която обгръща над 15 000 леглова база. Това са хотели, ситуирани на територията на община Чепеларе и територията на община Смолян, обсерваторията Рожен е на тази територия, кулата " Снежанка ". Мисля, че това е едно решение, което въобще не е оправдано, споделя Чакърова.

Миналата седмица вътрешният министър разгласи, че пожарният сектор в монтанската община Брусарци няма да бъде закриван. Това стана след негова среща с протестиращи поданици. 

Жителите на Брусарци са обезпокоени че при пожар или наводняване огнеборците ще идват не в точния момент и със забавяне. В региона има доста аграрни площи, както и три язовира. Със закриването на пожарната най-близките служби ще бъдат тези в Монтана и Лом, които са на към 50 километра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР