Лично на мен не ми е връчван одитния доклад. Копие

...
Лично на мен не ми е връчван одитния доклад. Копие
Коментари Харесай

Д-р Валентин Димитров: Лично на мен не ми е връчван одитният доклад

" Лично на мен не ми е връчван одитния отчет. Копие на одитния отчет е получен на 23 ноември 2023 година от Комисията по опазване на здравето към Народното събрание. Но към сегашния миг визираният отчет не ми е връчен публично Министерство на здравеопазването и не е комуникирането с мен ".

Това сподели изпълнителният шеф на " Пирогов " доктор Валентин Димитров, който е на чуване в здравната комисия.

,,Доклад, в който се търсят закононарушения- по закон този отчет би трябвало да бъде показан в съда. Той е за правосъдната палата, не за парламента``, добави той.

,,Преписват ми се над 6 милиона лв. надали не, изгубени по време на моето ръководство. Аз съм външен на Пирогов, моята работа е да съм админ на процесите в,,Пирогов``, съобщи още той.

По-рано през днешния ден шефът на болничното заведение доктор Валентин Димитров заяви, че лечебното заведение завежда групов иск против министъра на опазването на здравето за засегнатост и уронване на престижа на лечебното заведение.

" В писмо до основния прокурор насочвам молба прокуратурата да влезе в " Пирогов " и да ме ревизира за одитния отчет ". Да ме ревизира и финансовият министър Асен Василев. В писмо насочвам и предизвестия към здравния министър проф. Христо Хинков, че публичната поръчка, която са направили в министерството септември месец подлага под опасност болничното заведение и нейното действие. Има персонален спор, аз с Хинков имам една единствена среща, това е персонална офанзива. Болницата завежда групов иск против министъра на опазването на здравето за засегнатост и уронване на престижа на лечебното заведение. Парите от този иск ще ги дарим за детско опазване на здравето в болничното заведение. Аз персонално ще заведа иск за засегнатост и клюка против министър Хинков. Няма от какво да се срамя, не съм направил нищо, което да е в ущърб на болничното заведение, което да е нарушило законите. Единственият орган, който има правото да се произнесе дали съм престъпен нарушител, което внушава министърът на опазването на здравето, е съдът ", съобщи на брифинг шефът на " Пирогов " доктор Валентин Димитров.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР