Лично мнение - това е била публикуваната на официалния профил

...
Лично мнение - това е била публикуваната на официалния профил
Коментари Харесай

Стефан Янев даде на заден ход за несъгласието си относно нови войски на НАТО

Лично мнение - това е била оповестената на формалния профил във Facebook на военния министър Стефан Янев позиция по отношение на дислоциране на спомагателни военни от НАТО.

Припомняме, че Янев се възпротиви на идването на нови войски на НАТО в България. Тази опция се появи като информация след обява на Spiegel, в която се твърдеше, че командващият силите на НАТО в Европа военачалник Тод Уолтърс е изискал Алиансът да откри в България и Румъния военно наличие като това в Полша и в балтийските страни. Съгласно информацията на немската медия, предлагането на Уолтърс е да бъдат дислоцирани в допълнение 1500 бойци в България и Румъния. Тези бойци ще бъдат " група за бързо реагиране " и предизвестие за Русия при враждебни дейности в Украйна.
" Политически зоопарк ": Който желае спомагателни елементи на НАТО, има избор да отиде в Украйна
След като стана ясно, че военният министър Стефан Янев се разгласи срещу разполагането на войски на НАТО у нас на този стадий, водачът на "...
Прочети повече
" Това, което съм декларирал в моята страница във Facebook, е мое персонално мнение в качеството ми на министър на защитата. Това не е национална позиция към момента и от тази позиция не би трябвало да има спекулации, че това е публична позиция на България към този миг. Това, което съм споделил обаче, е точно моето мнение, че преди да се вземе сходно решение, то би трябвало да бъде задоволително добре аргументирано ", споделя Янев пред Българска телеграфна агенция.

Военният министър споделя и, че би трябвало да има разбор от военна позиция, а също и от политическа. " България е деен член на НАТО и като подобен не може да бъде обект на непознати решения, а по-скоро българските политици би трябвало да се научат, че би трябвало да работят като индивид от позиция на нуждата от отбрана на националния интерес, от позиция на пробутване на този народен интерес в благозвучие с общия интерес на равнище НАТО предвид на груповата сигурност. Това е моят зов и едно напомняне към българските политици, тъй като в последните години е основано чувството, че присъединяване на България в този вид решения е надали не някакъв тип " гумен щемпел " на одобряване на непознати решения, взети някъде другаде - дали в Брюксел, дали в други столици - няма значение ", прибавя той.

Още: Първият ни боен представител в НАТО се възмути от позицията на военния ни министър за натовските военни

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР