Лично мен изобщо не ме интересува колко пари има г-н

...
Лично мен изобщо не ме интересува колко пари има г-н
Коментари Харесай

Колко пари има Слави Трифонов?


Лично мен въобще не ме интересува какъв брой пари има господин Трифонов. Но неговите гласоподаватели сигурно желаят да схванат. И сигурно сутрин-обед-вечер се питат: какъв брой пари има Слави? Коментар на Александър Андреев.

Лично мен въобще не ме интересува какъв брой пари има господин Трифонов. Но неговите гласоподаватели сигурно желаят да схванат. И сигурно сутрин-обед-вечер се питат: какъв брой пари има Слави?
Редакцията предлага
Защото, е подхранил в душите им тези усеща: безконечната недоверчивост и даже ненавист към елитите, нападателната злоба и желанието в последна сметка да им мацнеш един в муцуната, че да запомнят за цялостен живот по кое време са лъгали и грабили българския народ. Но доколкото, от дълго време се е записал измежду елитите в дребна България, внезапно се оказва, че същият този " български народ " като че ли би трябвало и на него да му мацне един в муцуната…

Как Слави влезе в личния си капан

Г-н Трифонов пропусна да подаде имуществена декларация, само че този пропуск бързо се оказа по-малката му неточност. Със своите увъртания, тръгнали в началото през устата на господин Тошко Йорданов и траяли след това като гузни и неубедителни заклинания в профила му във Facebook, господин Трифонов с гръм и тропот влезе в личния си популистки капан. И за всички стана ясно, че патетичните обети в името на " суверена " са били просто димна завеса, а господин Трифонов се е записал освен измежду елита, само че и в листата " всинца са маскари ", който през годините се трансформира в един от най-търсените артикули таман на неговото шоу. А, както към този момент стана дума, една част от упоменатия " български народ " в действителност доста държи да знае какъв брой пари имат богатите - и ужасно завижда.

Да, хората, които ръководят страната, би трябвало да бъдат финансово и имуществено " транспарантни " - няма подозрение. Та нали всяко даже най-мимолетно съмнение, че са злоупотребили с властта, с цел да си набират облаги, би трябвало да ги дисквалифицира като политици. Но когато въпросната страна е България, нещата наподобяват малко по-различно. Една сериозна част от жителите на тази страна позволяват години наред да ги ръководят корумпирани политически структури - просто тъй като за тази част от жителите то си е " в реда на нещата ", пък и всеки всред тях, когато му се постанова, дава своя принос най-малко за дребната корупция. С други думи: да си подкупен не е грях, грях е обаче да си богат.

Как публиката ще накаже господин Трифонов

Тъкмо това чувство беше култивирано у доста хора в България през последните десетилетия - и то с дейния принос на господин Станислав Трифонов и неговото шоу. Това чувство, което изкорубва публичната подчиненост, тъй като афишира за грях не толкоз беззаконието, кражбите и корупцията, колкото самия факт, че си богат и принадлежиш към някакъв народен хайлайф.

Александър Андреев

Допускам, че господин Станислав Трифонов е спечелил парите си по почтен метод - точно тъй като през тези десетилетия в България имаше задоволително огромна аудитория за неговите популистки послания. Сега обаче се оказва, че тъкмо извоюваните по този метод пари и статут разгневяват тази аудитория (възпитана таман от него да бъде гневлива) - и тя ще го накаже на идващите избори.

Защото занапред се вижда, че.

***
Този коментар показва персоналното мнение на създателя. То може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР