Личният треньор на световната и европейска шампионка по борба в

...
Личният треньор на световната и европейска шампионка по борба в
Коментари Харесай

Треньорът на Биляна Дудова призова за оставки в БФБ

Личният треньор на международната и европейска шампионка по битка в категория до 59 кг Биляна Дудова Георги Калчев прикани за оставки в БФБорба след решението на Управителния съвет на централата да не допусне възпитаничката му до присъединяване на Европейското състезание в края на месеца.

Дудова от началото на годината се състезава в олимпийската категория до 62 кг, в която титуляр в националния отбор е Тайбе Юсеин. Двете си размениха победа на публични надпревари и трябваше да създадат преборване за място в състава за Европейското състезание на 18 март в Благоевград, само че то не се състоя, защото Юсеин беше с по-голямо персонално тегло.

В последна сметка, обаче, от Българската федерация по битка решиха да включат точно Юсеин в състава на континенталния шампионат.

"Аз съм персонален треньор и със Стефан Николов, който я поддържа, единствен с Валентин Йорданов в управата … те споделят единствено по този начин, имам един имейл, в който написа, че УС е решил на 8 март да има преборване две от три срещи, по-късно не съм получавал нищо. Два дни преди този момент Райчев ми пуска един имейл същия, само че без автограф изпод кой го праща и написа 2 кг толеранс, датата смениха също без да ни споделят. Има едно, номер 1 треньор, който ги води за носа, само че би трябвало да спрем с това. В момента никой не желае от тяхна страната двете да се сборят, просто тъй като не имат вяра, че тя ще победи. Последната среща си сподели, първата Биляна също я беше победила, само че направи една дребна неточност и загуби с 1:2 в мач, в който направи седем офанзиви. Тайбе Юсеин моето огромно почитание към нея, само че очевидно, че момичето не получава задоволително, с цел да се развива. Аз я помня от дребна, една от любимките ми е и в този момент ми е фаворитка и вместо да се радваме, че ги има двете... както видяхме Евелина Николова по какъв начин израсна около нея, само че тя също е с външен треньор ", сподели Калчев.

"Нещо би трябвало да е ясно - Управителният съвет в тази ситуация прегласува безусловно срещу своето решение без да изясни, никой не знае за какво и какви са претекстовете. Неофициално се приказва, че това е на старши треньора, той по този начин е решил, решил, обаче това момче младо наследи тим от Симеон Щерев, от Бързаков, от Гочев, който на процедура той готви Евелина, той построява жанр, както аз работя с нея, както другите треньори и това момче вместо да е признателно, че наследи един прекрасен тим и да го развива, тимът върви обратно, той е строшен, виждате той излиза пред вас и споделя „ добре е, въпреки всичко осмо място “. Царят е гол и никой не смее да го види, че е гол...Ако махнем медалите на Евелина, на Биляна и Юлия, която треньора със Серафим Бързаков, те остават с един орден от международното и европейско състезание и от олимпиадата един на Тайбе ", добави треньорът.

"Излиза, че всичко е добре преценено, господин Касабов си направил сметка, че по-добре да не се борят, 2 кг толеранс са голяма разлика... По същата причина предходната година отстраниха Биляна от олимпиадата, тъй като я караха да смъква на чисти килограми и най-после тя се отхвърли, тъй като не може да стои 20 дни на 57 кг, отхвърли се от последното преборване и по-късно цяла година се криха, три решения на УС да се срещне с Евелина и тя смъква на 57 кг Евелина я няма. Евала момичето отиде на олимпиада и си взе орден, да е живо и крепко, обаче не е почтено. Биляна има право, за какво да не вземем златен орден, тя искаше да вземе златен, при нея сребро и бронз не важи. Една година, в която тя потвърди себе си, не даде точка, 180:0 цялата година и влиза на край с 27:0, най-убедителната шампионка и тука се подиграват ", разяснява Калчев.

Той разкри, че легендата Валентин Йорданов е на път да се откаже от мястото си в Управителния съвет.

"Валентин Йорданов се е обадил по време на Управителния съвет, тъй като не е бил в София, разговарял е с всички, обяснил им е, че това, което вършат е пъклен неточно, че разрушава престижа на битката. Не може да излезеш с някакво решение и в идващия миг без нищо... и доколкото разбрах е единствено, с цел да уважат настояването на старши треньора, който е решил, че е по-добре. По-добре за кого? Да бяха споделили 6-4 одобрявам и на 6-5 и на 6-6 ще я надвием, не че Тайбе е отговорна, никоя от състезателките не е, само че се вижда резултата. Миналата година е кръгла нула, ние подвигаме флагове... Защото в България се радваме не всеки орден, до там сме го докарали. Но като ще носи отговорност господин Касабов да си извади от сметките тези три девойки, които предходната година главно носят приноса и да забележим какво прави с другите надарени - Меглена, Мария, да не приказваме за Тайбе, тя целия свят я харесваше и аз я одобрявам и като дребна, тя правеше отвред хватки ", сподели Калчев.

Цялата история би трябвало да се каже. Фактът, че Тодор Ангелов, който е отговорник на дамите в УС и Стефан Николов си подават оставките, Валентин Йорданов желае отговор... тук става въпрос за момиче, което се е потвърдило и така нататък, решавате човешки ориси... Нищо. Защо? Аз знам тъкмо какво се е случило, някои от вас се досещат, 20 години съм бил в УС, само че в никакъв случай не съм дал своя вот под някаква диктовка, дал своя вот съм по съвест, на тяхната съвест ще тежи това момиче и неговата кариера, тъй като тя в никакъв случай повече няма да може тази година тази купа да си я завоюва както желае. Нека на тепиха да се решат нещата, за какво би трябвало някой от страни с такива номера. Излиза, че това е скрит план, което Касабов доста добре си прави сметката, тъй като ни познава. Той знае по какъв начин ще отвръщам, че ще се ядосаме и няма да се борим, а след това изясняват на Гриша Ганчев. Но тъй като на Ганчев не му е единствено това работата, той си има толкоз други грижи с бизнеса, с футбола... И това публично, което се знае, е че Управата е пристигнала да прегласува своето решение от 24 февруари, с цел да я отстрани без да се бори и то за прощален път. Но няма по какъв начин това да остане. Аз приканвам просто управлението и УС след този позор да си подаде оставка и хората, и Христо Маринов, младо момче,... Как може да накарат Валентин Йорданов публично да се откаже от присъединяване повече в живота на битката. Това за мен е най-големият позор за българската битка. По-ниско няма къде да паднем ", съобщи треньорът.

"Аз се чудя на Биляна какво прави още тук, ние си приказваме. Но тя си е българче, наше момиче, разплака цяла България, желае да стои тук, да се бори. Но ние няма с кой да приказваме, когато би трябвало да се приготвяме... лагерите и цялата й подготовка минава през клуба, федерацията няма никакъв ангажимент. Не знам какъв им е казуса. Просто старши треньорът на дамите, които е доста популярен, той беше номер 1 да, наследи един прекрасен тим, само че този тим върви доста зле. Като носи отговорност за какво избяга, за какво не каже какво се случва с 23-годишните, шампионата приключи в Пловдив преди два дни, точки не могат да вземат. Тя си отива, единствено още една крачка и я няма тук, и другите девойки са още година две, те са изпочупени, след тях какво става? Как се вършат тези девойки, Тайбе кой я направи, от 10 години взима медали, с нея работиха Щерев, Бързаков, персоналните треньори, които работят с тях... Това е пренебрежение към труда на другите. Федерацията е доста натоварена и не може да обърне внимание на тези неща, а за мен те са най-важни. Аз не съм човек, който ще не преставам да мълча. За олимпиадата бях подготвен да направя огромен скандал, тъй като на три-четири пъти УС, федерация всички нарушиха разпоредбите. И тя устоя, аз не бих издържал ", приключи Георги Калчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР