Личният автомобил на шефа на Tesla - Илон Мъск, вече

...
Личният автомобил на шефа на Tesla - Илон Мъск, вече
Коментари Харесай

Личната кола на Илон Мъск обиколи Слънцето

Личният автомобил на шефа на Tesla - Илон Мъск, към този момент е прелят над 110 км в галактическото пространство. За да завърти цялостна обиколка на Слънцето, електрическият роудстър, който публично е приет от НАСА за сателит, се нуждаеше от 557 дни.
Колата беше сложена в един от модулите на ракетата Falcon Heavy, която излетя в Космоса преди 1 година, 6 месеца и 14 дни. По калкулации на учените, на 5 ноември 2020 година роудстърът ще се окаже оптимално близо до Земята - на разстояние от към 52 млн. километра. Автомобилът се движи в елипсовидна орбита към Слънцето, като тя се пресича с орбитите на Марс, Земята и Венера. Прогнозите са, че машината в един миг ще бъде унищожена от конфликт с небесно тяло.
Роудстърът беше изстрелян с ракета, създадена от компанията SpaceX, която се управлява от Илон Мъск. Той е създател и основен изпълнителен шеф на компанията Tesla, произвеждаща електрически автомобили. Към Космоса пое неговата персонална кола - Tesla Roadster, като интервенцията по нейното изстрелване имаше две цели - да се изпита ракета, която може да бъде употребена наново, както и да се изпрати послания към други цивилизации.
Зад кормилото на роудстъра седи манекен в скафандър. Той се споделя Starman (Звезден човек), а аудиосистемата в колата върти една и съща ария - " Space Oddity " на Дейвид Бауи. В жабката на автомобила пък е сложено копие от романа на Дълглас Адамс - " Пътеводител на галактическия стопаджия ".
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР