Личните лекари в Кюстендилско алармират за огромен недостиг на ваксини

...
Личните лекари в Кюстендилско алармират за огромен недостиг на ваксини
Коментари Харесай

Личен лекар: Методиката за ваксините е объркана, пациентите искат да се имунизират при нас

Личните лекари в Кюстендилско сигнализират за голям дефицит на ваксини в района, поради което не могат да ваксинират пациенти, записали се преди месеци.

От сдружението на общопрактикуващите лекари в региона са изпратили писмо до здравния министър, с цел да изразят недоволството си.

В област Кюстендил до началото на седмицата са получени едвам 850 флакона, приблизително на един персонален доктор се пада по един флакон с 10 дози.

Това е извънредно незадоволително, безапелационна е доктор Силвия Стефанова, при която са записани близо 200 пациенти. Те чакат повече от два месеца, с цел да получат доза от имунизацията.

Много мъчно предпочитам кого да ваксинирам. Най-важното е за тези, които са най-застрашени, доста е мъчно. Освен това, ние разполагаме единствено с един тип ваксина и някои пациенти се отхвърлят, добави доктор Стефанова.

Ние чакаме и звъним всеки ден за 10 дози, а най-после идват мобилни екипи и имунизират 600 индивида. Това беше мотивът да напишем писмо до здравния министър и да потърсим помощ това състояние да се промени, изясни доктор Стефанова.

Според нея, е объркана методиката за разпределение на имунизациите. Моите пациенти желаят да се имунизират при мен и сътрудниците ми, тъй като ни познават, а не да се редят по два часа на опашки, добави общопрактикуващият доктор.

Вижте повече в директното включване на Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР