Личните лекари, специалистите, болниците и лабораториите, които работят с Националната

...
Личните лекари, специалистите, болниците и лабораториите, които работят с Националната
Коментари Харесай

Лекарите и болниците искат НЗОК да им плаща 100%, независимо от изработеното

Личните лекари, експертите, лечебните заведения и лабораториите, които работят с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) да си получават цялостното финансиране въз основата на исторически принцип, без значение от размера свършена работа. За това упорства Българският лекарски съюз (БЛС), който желае предлагането да залегне в анекс към рамковия контракт с НЗОК, чието сключване следва.

Причината е, че поради въведеното изключително състояние здравната система сега не действа обикновено и активността на всички участници – от персонални лекари, през експерти до лечебни заведения е мощно редуцирана. Това понижава приходите им от НЗОК, които са главното им средство за прехрана.

Хората неведнъж бяха призовани да не посещават доктор, в случай че не е незабавно, а профилактичните прегледи и плановите интервенции бяха анулирани, което тук-там е довело до 50% спад на активността, а в идващите седмици се чака и още по-голям.

" Настояваме всички да получат на 100% месечните си бюджети ", съобщи ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров.

Искането на БЛС е на всички лечебни заведения, без значение дали става дума за първична или профилирана активност, лаборатории или лечебни заведения, да бъдат изплатени всички средства, без да са обвързани с регистрирана активност за интервала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР