Личните лекари ще трябва да събират касовите бележки от пенсионерите

...
Личните лекари ще трябва да събират касовите бележки от пенсионерите
Коментари Харесай

Личните лекари ще събират касовите бележки от пенсионерите за платена потребителска такса

Личните лекари ще би трябвало да събират касовите бележки от пенсионерите за потребителска такса от идната година.

Само против номера на документа, страната ще им изплаща остатъка от цената на таксата. Медици предизвестяват, че това ще докара до по-дълги опашки и по-малко време за прегледи.

„ Това ми припомня времето преди 40 години, когато трябваше да събираме трамвайни билетчета, да ги лепим и да се отчитаме, тъй като ни се плащаха транспортни разноски”, съпоставя доктор Георги Киряков, общопрактикуващ доктор.

Лидия Николова е безапелационна – лекарите би трябвало да бъдат освободени от бумащината, с цел да могат да лекуват.

Догодина обаче ще се случи тъкмо противоположното, предизвестяват персоналните лекари. Касовата записка, която се издава на пенсионерите за потребителска такса към този момент ще бъде неразлъчен документ от доклада на персоналните лекари. Изискването е записано в Закона за бюджета на Здравната каса.

Само по този начин лекарите ще получават остатъка от таксата от 1,90.

„ Ако не му взема този един лев за осъществената от мен услуга - това от кое място накъде освобождава страната да ми заплати разликата”, декларира доктор Николай Брънзалов от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

Личните лекари ще се борят задължението да отпадне.

От Здравната каса обясниха, че условието се вкарва, с цел да има изтъквам " по-прецизна отчетност на обществените средства ", като доплащане от страната бъде осъществено единствено там, където пенсионерите фактически са платили потребителска такса за прегледа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР