Личните данни на 106 милиона души в САЩ и Канада

...
Личните данни на 106 милиона души в САЩ и Канада
Коментари Харесай

Млада хакера открадна данните на 106 милиона американци

Личните данни на 106 милиона души в Съединени американски щати и Канада са били откраднати след хакерска офанзива на американската финансова компания Capital One.

Информацията беше доказана от нейни представители, с уточнението, че хакерът направил пробива, към този момент е задържан. Данните сочат, че офанзивата е осъществена на 19 юли.

Изтекли са имена, адреси и телефонни номера на хора, кандидатствали за разнообразни кредитни услуги. От компанията прецизираха, че хакерът не е съумял да доближи до номерата на кредитните им карти.

Компрометирани са обаче 140 хиляди номера на обществени осигуровки и към 80 хиляди, свързани с тях, номера на банкови сметки. В Канада има приключване на данни и от застрахователни полици.

От компанията обявиха, че всички наранени ще бъдат известени. Ще продължи и следствието на офанзивата.

От министерството на правораздаването на Съединени американски щати потвърдиха, че хакерът е задържан. Това е софтуерният инженер Пейдж Томпсън. 33-годишната жена е работила в софтуерна компания в Сиатъл. Тя ще бъде изслушана на 1 август, оповестява Би Би Си.

Според правосъдните документи, тя се е хвалила за пробива в онлайн конгрес.

„ На 17 юли 2019 година консуматор на GitHub, който видял известието, алармирал Capital One за това, че може да е претърпяла кражба на данни “, се споделя в документите.

Максималната присъда, която може да получи Томпсън, е 5 години затвор и санкция от 250 000 $.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР