Личните бележки на бившия директор на ФБР Джеймс Коми от

...
Личните бележки на бившия директор на ФБР Джеймс Коми от
Коментари Харесай

Какво разкриват записките на бившия шеф на ФБР от срещите му с Тръмп

Личните бележки на някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми от срещите му с Доналд Тръмп бяха оповестени от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Записките са от диалози на Коми с Тръмп и са включени в излязлата неотдавна негова книга. 

Записките включват 15 страници, в които се приказва за седем срещи сред Коми и Тръмп в месеците преди шефът на ФБР да бъде уволнен през май 2017 година, написа " Файненшъл таймс ". 

Според записките двамата няколко пъти са обсъждали доклада на службите, в който се твърди, че Русия разполага с компрометиращи записи от прекарана от Тръмп вечер с проститутки в Москва.

Коми разказва още по какъв начин Тръмп разказал за собствен диалог с съветския президент Владимир Путин, който го уверил, че " в Русия имаме най-красивите проститутки в света ".

В няколко от диалозите Тръмп отричал да е употребявал услугите на проститутки по време на посещаване в Русия през 2013 година Той обаче изразил паниката си от даже най-малката възможност жена му да реши, че това е истина. 

В бележките си Коми споделя още, че Тръмп неколкократно е повдигал въпроса за приключването на вътрешна информация от Белия дом и службите за сигурност към медиите, като е настоял да се открие източникът на тази информация. 

Джеймс Коми споделя и за среща с Тръмп през януари 2017 година в Тръмп тауър, малко преди встъпването в служба на Тръмп. На срещата участвали определеният за вицепрезидент Майкъл Пенс, шефът на администрацията на Белия дом Райнс Прибас, който по-късно беше уволнен, и прессекретарят на Белия дом Шон Спайсер, също уволнен по-късно. 

Коми изяснява с какво равнодушие цялата група се отнасяла към въпроса за намесата на Русия в президентските избори през 2016 година " Те по-скоро обсъждаха по какъв начин да показват данните за това по този начин, че да извлекат оптималната политическа полза ", показва Коми. 

Един от диалозите, които Коми е документирал, пък демонстрира по какъв начин Тръмп е изискал утвърждението на шефа на ФБР за една от предизборните си позиции.

По време на акцията си Тръмп загатна, че " Съединени американски щати е не по-малко отговорна за Русия, когато става дума за убийства ".

" Отговорът ми беше добър, нали? ", пита новоизбраният президент. Аз отвърнах, че отговорът е добър, като се изключи частта за убийците. Защото ние не сме подобен вид убийци, какъвто е Путин ", написа в бележките си Коми и добавя: " Когато споделих това, президентът замълча дълготрайно. Не знам по какъв начин да го пояснявам, само че очевидно видя, че го подлагам на критика непосредствено ".

Информацията в бележките на Джеймс Коми бяха коментирани от представителя на Путин Дмитрий Песков. 

Той отхвърли Тръмп и Путин да са си говорили за проститутки. 

" Не. Ако това написа в книгата, най-малко тази част не подхожда на действителността. Президентът Путин не би могъл да каже нещо такова и не е казвал нещо такова на Тръмп, още повече че двамата не са си общували нито един път, преди Тръмп да стане президент ", уточни Песков, представен от РИА Новости. 

" Що се отнася за останалата част от книгата, не се ангажирам да я осъждам. Не съм я чел ", добави той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР