Лични колекции се отварят към зрителите. В галерия Арте до

...
Лични колекции се отварят към зрителите. В галерия Арте до
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Показват непознати творби на български автори

Лични сбирки се отварят към феновете. В изложба " Арте " до петък може да разгледате специфичната галерия. Непознати произведения от Елза Гоева, Енчо Пиронков, Цанко Панов, Йордан Кацамунски и още майстори на четката и пластиката събират картината на 90-те.

От всяко дърво свирка не става. Как се раждат музикалните принадлежности и какви обичаи пазят - споделя „ Песента на дървото ”.

Гайда, гъдулка, тамбура, си вършат компания с по-късно импортираните по нашите земи цигулка, виола и мандолина. Кавалът на Радю Енев, с който е спечелил първия конкурс за кавалджии през 1898 година, последната направена гъдулка от акациево дърво на пловдивския занаятчия Христо Стефанов, с чиито принадлежности свирят музикантите от отбор „ Тракия “, описват забавни истории. Ще забележим и непопулярния у нас цимбал, прочут от уличните концерти на ромска фамилия на Трихълмието. Изложбата " Песента на дървото " може да разгледате до края на януари в Регионалния етнографски музей в Пловдив.

Пренасяме се в Градската художествена изложба на Варна. Иван Минчев разкрива градски сюжети в изложбата „ Следите остават ”.

И още веднъж в Пловдив - с изложбата „! ” на Камен Стоянов. В изложба Sariev Contemporary художникът показва подигравателен взор върху изкуството и обграждащата ни обществена среда и задава въпроса къде е границата. Още на входа ни посреща надпис „ Забрави, не може да си го позволим ”, като мигане към личните ни спирачки. Обектът-фотография „ Удивителен знак “, който е дал името на изложбата, трансформира една самодейна градска интервенция. Неизвестен създател измайсторява махленски знак от подръчни материали, с цел да отбелязя шахта с открадната решетка. Цикълът „ Фантазията е значима ” също е въодушевен от действителни парадокси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР