Лични и финансови данни на милиони българи изтекоха в интернет

...
Лични и финансови данни на милиони българи изтекоха в интернет
Коментари Харесай

Властите засега знаят само, че НАП е хакната от чужбина без да разбере

Лични и финансови данни на милиони българи изтекоха в интернет в резултат на хакерска офанзива против базата данни на Националната организация за приходите (НАП), осъществена без никой да разбере. Ден откакто данните бяха пуснати към медиите от основан в Русия имейл, българските управляващи признаха за кражбата и оповестиха, че е източена към 3% от информацията на данъчните. Хакерите настояват, че става дума за персоналните и финансови данни на 5-6 милиона души.

" Правителството ви е бавноразвиващо се. Киберсигурността ви е пародийна " , написаха похитителите.

Правителството направи връзка сред приключването на данните и одобряването на договорката за американските изтребители F-16, само че призна, че няма визия кой стои зад офанзивата.

В същото време човек, представящ се за " съветски жител ", писа да Нова тв, че точно той е хакерът и насочи следното обръщение: " Изтичането на данни се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви държавно управление разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 година Тогава никой не разбра, че сме съумели да инфилтрираме 30 GB информация ".

" Ако те не разкрият истината, аз персонално ще кача 21GB данни в съветски и български торент тракери, тъй че всеки да може да смъква информацията свободно ", заплаши хипотетичният причинител.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР