Личната карта е нещо повече от една пластика, която винаги

...
Личната карта е нещо повече от една пластика, която винаги
Коментари Харесай

Volkswagen ID.5 GTX е от смислените автомобили, които умеят да балансират

Личната карта е освен това от една пластика, която постоянно носим с нас. Това е документът, който удостоверява кои сме, без него пътуването е невероятно, както и влизането в нощни заведения и питейни заведения, което е значимо конкретизиране. Особено когато неотдавна сме станали пълнолетни и държим всички да схванат какъв брой сме огромни. В тази връзка, може би не е инцидентно, че наскоро Volkswagen избра да сплоти новата си линия електрически автомобили под името ID (абревиатурата за " персонална карта " на английски).

Може би това е методът германците да ни кажат, че е време да скъсаме с предишното и да продължим напред с нова еднаквост - по-екологична, по-устойчива и по-зряла. Не сме сигурни, че би трябвало да задълбаваме толкоз в скритата символика, само че знаем, че ID.5 GTX има известни доводи в тази тенденция.

Става ли въпрос за бъдеще, резистентност и нова еднаквост в автомобилния свят, няма по какъв начин да минем без електрическо задвижване, доста технологии и някои радикални решения, това е повече от ясно. Volkswagen ID.5 GTX има от всичко това в себе си.
 Снимка 589381

Отвън не наподобява като Volkswagen, в случай че изключим големите лога, както и в случай че забравим обстоятелството, че на пазара са моделите ID.3 и ID.4, които употребяват същия дизайнерски език. Хората по улицата го заглеждат, тъй като е забавен и нехарактерен. Не е нито кросоувър, нито хечбек, нито купе, нито стилен ван, а нещо по средата. И това е добре, тъй като по този метод комбинира плюсовете на всички концепции на едно място. Според нас най-правилното определение за размерите и пропорциите на ID.5 е " обемен ".
 Снимка 589382

Визията на Volkswagen ID.5 е по-скоро отзивчива, в сравнение с нападателна. Уточняваме го, тъй като това е по-скоро необичайност в наши дни. Формите са меки и плавни, а поради двете издутини на предния похлупак, колата наподобява като че ли има повдигнати вежди и се чуди по какъв начин и за какво е попаднала в този замърсен и неприятелски свят. Тук е мястото да уточним, че ние карахме GTX версията на колата, която е по-мощна и разполага с два електромотора, с което се трансформира в автомобил с четири задвижващи колела, за разлика от общоприетия ID.5, който има единствено предно предаване.

ЧИСТОТА

Сядаме вътре и мигновено усещаме какъв брой е необятно. Понеже е електрически автомобил, ID.5 има еднакъв под без присъщия за стандартните коли " тунел ", което освобождава в допълнение място. Там където сме привикнали да виждаме скоростен лост и ръчна спирачка тук има модулно пространство за образуване на дребни движимости, чаши и бутилки, както и особено място за безжично зареждане на телефон. Цялостното чувство е за първокласен минимализъм, което има своите плюсове, само че и основава известни неудобства на моменти.
 Снимка 589383

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация : ID.5 GTX Работен размер: - Мощност : 300 к.с. Въртящ миг : 460 Нм Ускорение : 6.3 сек. до 100 км/ч Максимална скорост : 180 км/ч Максимален пробег (WLTP): 491км Капацитет на батерията: 77 кВчБазова цена: 101 772 лева.
" Лостът " за избиране на обособените решими е качен високо горе вдясно, до инструменталния панел. Формата и методът на работа на въпросният контролер е много нехарактерен, само че доста подсъзнателен и макар че от ID.3 насам не се бяхме качвали в електрически автомобил на Volkswagen, незабавно се " сприятелихме " с него.

Заради съвсем цялостната липса на физически бутони, ръководството на всички функционалности се прави благодарение на огромния тъчскрийн екран, което съгласно нас не е най-удачното решение, когато се намирате в движеща се кола, изключително по българските пътища. Но въпреки това и смарт телефонът ни няма физически бутони от години, пък някак си се оправяме.

Хубавото е, че въобще не ви се постанова да спирате и изключвате мотора. Разбира се, има подобен бутон, само че той се употребява много рядко. Щом отключите колата и седнете зад кормилото, тя автоматизирано се приготвя за тръгване, належащо е просто да превключите на режим D и да отпуснете спирачката. Това е всичко. Същото важи и за ръчната спирачка, която се задейства и деактивира автоматизирано. По-малко мислене, по-малко терзания, повече комфорт и успокоение за нас. Доволни сме.
 Снимка 589379

В действителни условия ID.5 GTX може да измине към 380-390 км, което напоследък се трансформира в нещо като стандарт при електрическите автомобили в този клас. Разсъжденията по отношение на това дали този пробег е задоволителен или не зависят от доста неща, да вземем за пример по какъв метод употребяваме автомобила. Според нас пробегът е съответен за това, което ID.5 е - градски фамилен автомобил, с който можете и да пътувате без терзания в границите на България.

Естествено, за по-дългите дестинации ще ви би трябвало известно обмисляне, само че хипотетично е допустимо. Трябва да имаме поради, че цитираният нагоре пробег е изпълним главно в градски условия, където колите на ток оживяват. На автомагистрала ID.5 GTX харчи повече, поради поддържането на по-висока скорост, което от своя страна понижава дистанцията, която ще съумеете да изминете с едно зареждане.

УПРАВЛЕНИЕ НА МОЩНОСТТА

Мощността от 300 к.с. с 460 Нм оптимален въртящ миг е забележителна. Тя дава доста убеденост при изпреварване, при каране в извънградски условия и по софийските светофари, само че би трябвало да подчертаем, че автомобилът не е състезателен, въпреки че седалките му са почтени за подобен.Максималната скорост от 180 км/ч по този начин и не я достигнахме, тъй като сходно на всички електрически автомобили, и ID.5 GTX те кара да шофираш възпитано и икономично, с цел да съхраняваш скъпата електрическа енергия.
 Снимка 589384

Особено забавен ни се стори режимът на автопилот, който работи като общоприет и прелестно надъхан адаптивен темпомат, само че има и добавена стойност. Технологията употребява ултразвук, камери и сателитни данни, с цел да нагоди скоростта по отношение на околния трафик, рестриктивните мерки на скоростта и идните завои и трудности. Хубавото в тази ситуация е, че колата не ни накара да се почувстваме непотребни, нито ни натовари с прекомерно натрапчивата си интервенция. По-скоро се почувствахме в сигурни ръце.
 Снимка 589378

Може д а: задоволи потребностите ни от електрификация Не може да : ни радикализира Липсва му : малко характер
Така да вземем за пример, в случай че се движим по автомагистрала, автомобилът знае, че ограничаването на скоростта е 140 км/ч и автоматизирано лимитира скоростта ни до тази стойност. Ако въпреки всичко желаеме да я надвишим е належащо просто да натиснем педала на газта до долу и колата автоматизирано схваща, че намесата ѝ не е нужна повече. Сякаш ни разрешава да си строшим главата, щом толкоз доста желаеме.

Заради високата задница и декоративният спойлер, стъклото откъм гърба е много малко, което не е по никакъв начин прелестно по време на паркиране. Това е и един от минусите на " обемните " коли като ID.5 GTX - сложни са за паркиране, тъй като постоянно имате чувството, че сте прекомерно покрай прилежащите коли, а действително не сте. Притесненията обаче са непотребни, защото на борда има серия от камери, датчици и цветни графики на екрана, които оказват помощ паркирането да се реализира безпроблемно.
 Снимка 589380

Идва въпросът за какво да изберем GTX пред общоприетият и по.евтин ID.5. Реално не е нужно, само че въпреки всичко в случай че държим колата ни да наподобява една концепция по-малко " доброжелателно ", да е много по-мощна и да имаме доза сигурност през зимата, поради четирите задвижващи колела, GTX е превъзходен избор. В случай че ни са дават 20 000 лв. от горната страна, несъмнено.
 Снимка 589385

За нас Volkswagen ID.5 GTX е от смислените коли, които балансират ловко сред цена, качество, жанр, мощ и оптимален пробег. Не е прекомерно коренен, само че не е и отегчителен, не е прекомерно мощен, само че не е и ленив, не е прекомерно настойчив, само че в това време наподобява запаметяващо се и те кара да го пожелаеш.

Ще ни се да имаше малко по-голям багажник и малко по-добре проведен интерфейс на мултимедията, само че цялостно благополучие няма. А и може би към този момент остаряваме и сме позабравили по какъв начин гордо показвахме персоналната си карта на входа на всяка дискотека. Ако това е новата персонална карта на Volkswagen, считаме, че германците също имат мотив за горделивост.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР