Либийското правителство, подкрепяно от влиятелния военен предводител Халифа Хафтар, обяви,

...
Либийското правителство, подкрепяно от влиятелния военен предводител Халифа Хафтар, обяви,
Коментари Харесай

Сблъсъците в Триполи утихнаха


Либийското държавно управление, подкрепяно от авторитетния боен лидер Халифа Хафтар, разгласи, че се отдръпва от столицата Триполи, която е седалище на съперничещото държавно управление на Либия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Опитът на подкрепяното от Хафтар държавно управление да се откри в Триполи докара до няколкочасови боеве.

Либия е обхваната от серия от политически рецесии след рухването на режима на Муамар Кадафи през 2011 година, като насилието подкопава преходния развой, който се чака да докара до ново начало след годините на тирания.

Пресслужбата на подкрепяното от Халифа Хафтар държавно управление заяви през днешния ден, че министър председателят Фатхи Башага, придружаван от министри, е напуснал Триполи, с цел да защищити сигурността на жителите

По-рано бе оповестено, че Башага и министри идват в столицата, " с цел да стартират работа ", само че това докара до няколко часа на боеве сред въоръжени групи в града.

В региона на Триполи и двата лагера разполагат с поддръжката на въоръжени групировки, които към момента имат огромно въздействие в западната част на страната.

Голямата столична милиция " Ал Науаси " приветства идването на държавното управление нощес, преди то да се отдръпна.

От своя страна съперничещото държавно управление, което е основано в Триполи и появило се при започване на 2020 година в резултат на политически развой под егидата на Организация на обединените нации, не реагира на събитията от последните часове.

Стефани Уилямс, специфичната съветничка за Либия на генералния секретар на Организация на обединените нации, насочи апел за " въздържаност ", като акцентира, че би трябвало " да бъдат избягвани всички провокативни дейности ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР