Либийският флот е спасил около 290 мигранти от потъващи лодки

...
Либийският флот е спасил около 290 мигранти от потъващи лодки
Коментари Харесай

290 мигранти са спасени край либийския бряг

Либийският флот е избавил към 290 мигранти от потъващи лодки край крайбрежията на Триполи при две обособени интервенции.

 © БГНЕС
Патрул на бреговата защита избавил 87 мигранти от разнообразни африкански националности, в това число шест дами и едно дете, от потъващата гумена лодка на към 50 километра източно от либийската столица. Те са отведени във военноморска база в Триполи, съобщи представителят на военноморския флот Аюб Кацем.

При друга акции към 203 мигранти, всичките от африкански страни, са видяни на борда на два лодки край крайбрежията на град Злитен, на към 140 километра източно от Триполи. Те са отведени в център за задържане в Сук ал-Хамис.

Агенциите на Организация на обединените нации и организациите за оказване на помощ се опълчиха на настаняването на мигранти в лагери в Либия, която е в безпорядък след свалянето на дългогодишния деспот Муамар Кадафи през 2011 година, заради опасенията, че ще станат обект на случайно задържане или жертва на другите милиции, настоящи в страната.
 19 830 мигранти и бежанци са стигнали в Европа от началото на годината 19 830 мигранти и бежанци са стигнали в Европа от началото на годината
По море до Европа от началото на 2019 година са стигнали 19 830 противозаконни мигранти и бежанци, заяви организацията за миграция на Организация на обединените нации. 512 са починали в морет...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР