Либийски съд оправда днес един от синовете на покойния либийски

...
Либийски съд оправда днес един от синовете на покойния либийски
Коментари Харесай

Либийски съд оправда за убийство сина на Муамар Кадафи

Либийски съд оправда през днешния ден един от синовете на починалия либийски водач Муамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 година, съгласно версия е роден на 7 юни... към профила - Саади Кадафи за убийството на футболист преди революцията в Либия, съобщи Ройтерс, като се базира на министерството на правораздаването.

Саади Кадафи, който бе арестуван в затвор в Триполи от изгонването му от Нигер през 2014 година, е приет за почтен по обвиняването, че е поръчал убийството на някогашния треньор на футболния тим "Итихад " Башир Ал-Раяни през 2006 година Освен това съдът му наложи санкция от 500 либийски динара (377 долара) и условна присъда от една година затвор за приложимост и владеене на алкохол.

Саади Кадафи, който при ръководството на татко си имаше кариера на професионален футболист в Либия и Италия, само че беше и пълководец от специфичните елементи, към момента е обвинен в Триполи по обвинявания за организирането на репресии и убийства по време на въстанието през 2011 година

Едно от децата на Раяни, Али Алреани, съобщи пред локални медии, че ще апелира присъдата. "Аз и фамилията ми няма да мълчим, колкото и дълго да продължава несправедливостта и неналичието на правораздаване в тази страна ", написа той във Facebook.

Съдилища в Триполи са издали смъртни присъди против различен от синовете на Кадафи, Сейф ал Ислам, и други представители на някогашния режим, отбелязва Ройтерс. В началото на юни предходната година Сейф ал Ислам беше освободен от пандиза в западния град Зинтан, където от години беше държан от бунтовниците, и настоящето му местоположение е незнайно.

Преди известно време представител на семейството съобщи, че той има желание да се кандидатира за президент на изборите, които предстоят в Либия тази година, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР