Либертарианският лидер на Аржентина Хавиер Милей в петък беше домакин

...
Либертарианският лидер на Аржентина Хавиер Милей в петък беше домакин
Коментари Харесай

Блинкън се среща с Милей в Аржентина, показвайки подкрепата на САЩ

Либертарианският водач на Аржентина Хавиер Милей в петък беше хазаин на американския върховен посланик Антъни Блинкън, предава " Ройтерс ".

Попитан при започване на срещата им в президентския замък " Каса Росада " какво е посланието му за Съединените щати, Милей отговори, че " Аржентина реши да се върне на страната на Запада, на страната на напредъка , демокрацията и на първо място, независимост. "

Държавният секретар на Съединени американски щати Блинкън сподели на конференция по-късно, че Вашингтон вижда " изключителни " капиталови благоприятни условия в Аржентина и желае американските компании да останат желан сътрудник на Аржентина.

Блинкън разиска спора в Газа и провокациите във Венецуела и Хаити по време на визитата си, добави той.

Майлей зае мощно проамериканска позиция, макар че идеологически е по-близък до някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп , главният противник на Байдън на изборите по-късно тази година.

Администрацията на Байдън сподели поддръжка за Майлей с визити на публични лица, в това число старши шеф на Съвета за национална сигурност за Западното полукълбо Хуан Гонзалес и върховен интернационален чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати Джей Шамбо.

Преди визитата помощник-държавният секретар по въпросите на Западното полукълбо Брайън Никълс похвали Майлей за това, че приказва намерено в отбрана на демокрацията и човешките права , в това число във Венецуела.

Добавяйки малко пикантност към връзките на Майлей с Белия дом на Байдън, аржентинският водач би трябвало да приказва на годишната конференция за политическо деяние на консерваторите този уикенд във Вашингтон, където Тръмп също би трябвало да се появи.

Блинкън дойде в Буенос Айрес в четвъртък, откакто посети прилежаща Бразилия, където се срещна с левия водач Луис Инасио Лула да Силва, който за разлика от Милей влезе в спор с Вашингтон поради рецензиите си към нападението на Израел против Газа.
 57% популацията на Аржентина живее под прага на бедността
57% популацията на Аржентина живее под прага на бедността

Нивото на беднотия е най-високото от 20 години насам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР