Либерото на ЦСКА Мартин Божилов коментира пред BGvolleyball.com победата над

...
Либерото на ЦСКА Мартин Божилов коментира пред BGvolleyball.com победата над
Коментари Харесай

Мартин Божилов: Хокейните смени на Хебър не дадоха резултат

Либерото на ЦСКА Мартин Божилов разяснява пред BGvolleyball.com успеха над Хебър . Вчера „ алените “ надделяха изрично отбора от Пазарджик и се изкачиха преди всичко в класирането на Суперлигата след есенния полусезон.

Мартине, свалихте водача от върха в класирането.

Закономерно.

Кое беше решаващо за триумфа над Хебър?

Играхме като тим. Нямаме някакви звезди, с които да блестим. С отборна игра, заедно, с колектив и темперамент успяхме да се преборим с сносно селектиран тим. Видяхме, че Хебър в действителност е много добър, само че не е това, което всички споделиха, че надали не към този момент са първенци, непобедими и така нататък Успяхме да спечелим в един нелек мач. Хокейните смени на техния треньор не дадоха резултат и победихме. Мачът си вървеше обикновено, всичко беше добре. Имаше атмосфера в залата. Получи се дерби като за края на годината. Радващото е, че успяхме да излезем спечелили и да зимуваме на върха.

Имаше миг в мача, в който имаше замяна на реплики сред двата отбора, в която и ти взе участие. Какво се случи?

Това са естествени неща, те претендираха към съдийството, аз малко избухнах, имаше провокация от техния треньор.

В първия и третия гейм имаше моменти, в които изоставахте с по 4-5 точки. Кое повлия и оказа помощ за обрататите, които направихте?

Не единствено в този мач, само че и в други мачове сме изоставали с по 4-5 точки разлика. Успяваме след 16-а, 20-а точка да се съберем, да се концентрираме и да понижим броя на грешките, които вършим, да сме съсредоточени и да свършим тази работа, за която сме излезли на игрището.

Александър Попов сподели, че опитът като тим ви оказва помощ доста. Усеща ли се на полето този миг, в който знаеш всеки до теб какво ще направи?

Определено. Ние си оказваме помощ взаимно един на различен. Добре се оправяме. Всеки има доверие на другия. Успяваме да извоюваме резултатите, за които работим.
 ЦСКА - Дунав @@@

Според Александър Попов първото място на ЦСКА е изненадващо за волейболната общественост. Съгласен ли си?

С оглед на селекциите, които направиха тимовете на Хебър и Нефтохимик, ние успяхме да запазим нашия състав като прибавихме Симеон Александров, който се вписва сносно в нашия колектив и нашата игра. Мисля, че на фона на техните бюджети и на нашия, на селекциите с чужденци, ненапълно е изненада, само че на фона на това, че през целия сезон демонстрираме постоянна и непрекъсната игра, мисля, че е нещо обикновено. Важните мачове са през март, когато стартират плейофите. Дотогава има доста време, уповавам се да продължим да демонстрираме тази игра, да надграждаме и да вървим напред.

Няма доста време за отмора. След Нова година следва Купа на България и мач с Нефтохимик на ¼-финал.

След жребия се чух с Георги Братоев, който ми сподели, че двата тима толкоз доста се обичаме, че всякога се падаме да играем във значими мачове. Казах му, че очевидно по този начин е било писано. Определено ще е доста тежък мач. Отборът на Нефтохимик е много сериозен. Ще се получи сигурно зрелищен театър и дано по-добрият да победи.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР