Либерото на Дея спорт (Бургас) Мартин Иванов остава в отбора

...
Либерото на Дея спорт (Бургас) Мартин Иванов остава в отбора
Коментари Харесай

Мартин Иванов: В Бургас съм като у дома, Дея е нещо специално за мен

Либерото на Дея спорт (Бургас) Мартин Иванов остава в тима за новия сезон 2023/2024. " Сърцето " на бургаския отбор е един от състезателите, който бе в основата на триумфите на състава през миналия сезон, а в този момент е окуражен да реализира доста повече и да ги надгради.

Марто даде особено изявление за BGvolleyball.com, в което споделя аргументите за избора си, опита си в работата с треньора Франческо Кадеду, равносметката за времето в Дея досега, и още...

Ще прекараш втория си следващ сезон в Дея спорт. Защо избра още веднъж този тим?

За мен не е особено да се арестувам две поредни години на едно място, само че в Бургас и в тима на Дея се усещам като вкъщи. Смятам, че в тима се работи по най-хубавия метод за ширините на България и с лекар Маджуров гледаме в една посока.

Имаше ли други предложения и какво в предлагането на Дея натежа?

Не съм разглеждал други предложения. Дея е нещо особено за мен и ми доставя наслаждение да съм там, по тази причина не му и мислих доста - лиши ни 10 минутен диалог, с цел да се разберем за идващия сезон. Факторите които натежаха, бяха доста: управление, треньор, съотборници, работен развой, почитатели, град, другари, визии и развиване на клуба, и още. Всичко това на едно място - бих споделил, че съм късметлия да се подредят по този начин нещата.

Треньор на отбора още веднъж ще бъде Франческо Кадеду. Какво би споделил за работата си с него досега?

Харесва ми това, че се работи крепко, непрестанно протича връзка с него и е доста земен човек макар огромния опит, който има, и волейболните звезди, с които е работил. Надявам се през новия сезон да надградим работата, която започнахме през януари.

Имате някои нови попълнения на обособените постове. Как ти се коства съставът?

С множеството момчета съм играл. Израстнах около Георги Братоев, с Учиков към този момент сме няколко години неразделни, а към тях като прибавим Теодор Тодоров и Николай Николов (с които също съм имал незабравими моменти на полето), считам, че още веднъж ще сме много мощен тим. Присъединяват се двама бразилски състезатели, които се надявам да съумеят да разпрострат капацитета си и да се впишат добре в тима.

В този ред на мисли: Какви са възможностите ви в евротурнирите?

С оглед на селекцията, която е направена, най-хубавото нещо е, че всичко си зависи от нас, само би трябвало доста работа. Шансове постоянно има, без значение дали ще са в евротурнирите, Суперкупата, Купата, или шампионата, значима е подготовката и работата, която си приключил, преди да пристигна самият късмет.

Амбициите ти за идния сезон?

Няма играч, който на този въпрос да не отговори: първото място.

Равносметката ти за предишния сезон?

Доста динамичен, изпълнен с доста страсти и непредвидим, може би са най-точните думи, описващи миналия сезон. Мисля, че идващият сезон ще е още по-интересен!

Какво не ви доближи да продължите напред?

Накрая на шампионата можехме да се представим доста по-добре на всички детайли. Но това към този момент е минало и връщане обратно няма, тъй че с нови сили и неспокойствие чакаме новия сезон.

Какво би желал да кажеш на почитателите?

Те са невероятни и страхотни! Силно се надявам да продължат да пълнят залата по този начин, както беше на последните мачове, тъй като постоянно са ни карали да се усещаме ужасно, за което доста благодарим!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР