Либерия, най-залесената страна в Западна Африка, има дълга история на

...
Либерия, най-залесената страна в Западна Африка, има дълга история на
Коментари Харесай

Новият горски шеф на Либерия планира да увеличи износа, отрича да работи с военнопрестъпника Чарлз Тейлър

Либерия, най-залесената страна в Западна Африка, има дълга история на противозаконна сеч, която регулаторът на страната, Органът за развиване на горите, неведнъж е посочвал се бореше да се изправи.

Така повдигна вежди, когато Рудолф Мераб, за чиито компании два пъти беше открито, че вземат участие в противозаконна сеч, неотдавна беше назначен да управлява FDA. Една от фирмите на Мераб беше упомената и в процеса против Чарлз Тейлър, някогашен президент на Либерия, който беше наказан за военни закононарушения по време на гражданската война в прилежаща страна Сиера Леоне.

В изявление за Асошиейтед прес Мераб за първи път отговори на въпроси за предишното си и в детайли разказа проектите си за ръководство на горите в Либерия, като даде обещание да усили износа на дървен материал и да понижи регулациите.

„ Комерсиалната сеч постоянно е пособия на страната “, сподели Мераб, интервюиран по телефона в края на април, добавяйки, че са нужни повече дъскорезници, тъй че прясно отсечените дървета да могат да се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР