Либералните демократи се отказват от дългогодишното обещание да поставят 1 пенс върху данъка върху доходите за обществените услуги

...
Център за политика:Грандове на торите атакуват възможно премахване на HS2Ходът
Коментари Харесай

Център за политика:
Грандове на торите атакуват възможно премахване на HS2

Ходът идва ден след подписването първата чернова на техния манифест на годишното им събиране в Борнмът, с което започна кампанията им за общи избори с голям акцент върху заемането на места на торите.

Но той дойде и след един от бившите лидери на партията, сър Винс Кейбъл , призова за повече честност относно необходимостта от повишаване на данъците за подобряване на услугите.

Изображение: Сър Винс Кейбъл говори на второстепенно събитие на конференцията на Lib Dem в неделя

Говорейки на второстепенно събитие на конференцията, той каза: " Ако наистина ще правим неща с публични инвестиции и публични разходи, което трябва да правите, ако сте прогресивна кауза, тази ужасна дума данък ще възникне.

„Опозиционните партии абсолютно падат назад, за да не говорим за това - точно като Европа, тя се превърна в една от онези теми, за които не може да се говори.

"Но ако правителството ще има известна свобода на маневриране и ако те наистина имат предвид това, което казват за справедливостта тогава данъчното облагане за допълнителни публични разходи, за преразпределение, ще трябва да бъде в основата на това. Но чувате ли някой да говори за това?

"Мисля, че всъщност носим отговорност да започнем такъв разговор, с лейбъристите и наистина с нас."

Анализ:< br />Защо това е най-важната конференция от години

Ед Дейви кара каяк в Sandbanks

Говорейки пред BBC, сър Ед не отрече необходимостта от повече средства за подобряване на обществените услуги - особено след като ключовите обещания излизат на конференцията са около справянето с кризата в NHS.

Но той каза, че парите трябва да идват от компании, които правят „огромни печалби“, а не от широката общественост, която вече се бори с разходите за живот.< /p>

В статия за The Times лидерът добави: „Имахме две години замразени надбавки за данък върху дохода и още четири предстоящи години. Тези шест години на скрито увеличение на данъка върху дохода се равняват на повече от 3 пенса повишаване на основната данъчна ставка.

„Не можете да поискате от работещите семейства да плащат повече данъци. Просто не можеш."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР