Либералната руска журналитка Ксения Собчак е избягала от Русия, след

...
Либералната руска журналитка Ксения Собчак е избягала от Русия, след
Коментари Харесай

Дъщерята на политическия ментор на Путин избяга от Русия малко преди да бъде арестувана

Либералната съветска журналитка Ксения Собчак е избягала от Русия, откакто против нея беше заведено дело за изнудване, оповестиха съветски държавни медии, представени от Франс прес.

40-годишната Собчак " избяга от Русия през нощта ", заяви полицейски източник, представен от ТАСС. Според него тя е предходна през Беларус, с цел да доближи Литва.

" Тя напусна Москва късно през нощта (във вторник). В същото време тя купи самолетни билети през интернет през вчерашния ден до Дубай, а през днешния ден до Турция. Тя направи това, с цел да обърка оперативните чиновници. В същото време тя влезе в Литва през Беларус ", споделя източникът на агенциията.

Според него следователите са имали в ръцете си заповед за задържане на Собчак, само че тя е съумяла да избяга .

Според ТАСС домът на дъщерята на някогашния кмет на Санкт Петербург, който беше политически наставник на Владимир Путин, " е бил обискиран през днешния ден сутринта " .

Според ТАСС и държавната телевизия РТ против някогашната кандидат-президентка е стартирано дело за изнудване . Случаят визира и нейния някогашен бизнес управител и някогашен основен редактор на стилното списание Татлер. Според същия източник казусът се отнася до опит за изнудване на държавната компания Ростек, която създава и изнася промишлени артикули, предопределени най-вече за военния бранш.

Подобно закононарушение се санкционира с до 15 години отнемане от независимост .

Ксения Собчак е част от съветската политическа съпротива от години, макар че нейни критици я упрекват, че тя служи единствено, с цел да оказва помощ на президента Владимир Путин да наподобява по-добре, отбелязва Агенция Франс Прес.

Хиляди руснаци напуснаха Русия от началото на офанзивата в Украйна в края на февруари. Втора вълна от заминавания последва след оповестяването на частичната готовност на 21 септември.

Повечето от членовете на съветската съпротива са в заточение или в пандиза, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР