Libema Open, полуфиналТим Ван Рийтховен – Феликс Оже-Алиасим 6-3, 1-6,

...
Libema Open, полуфиналТим Ван Рийтховен – Феликс Оже-Алиасим 6-3, 1-6,
Коментари Харесай

Ван Рийтховен сломи Оже-Алиасим за дебютния си ATP финал


Libema Open, полуфинал

Тим Ван Рийтховен – Феликс Оже-Алиасим 6-3, 1-6, 7-6(5)

Сензационното показване на Тим Ван Рийтховен на шампионата в Хертогенбош продължава с цялостна мощ. Участващият с „уайлд кард“ нидерландец, който понастоящем е на 205-о място в ранглистата, записа най-голямта победа в кариерата си, елиминирайки международния №9 Феликс Оже-Алиасим. Ван Рийтховен пропусна дав мачбола в тайбрека на заключителния сет, само че все пак устоя на напрежението и стигна до първия си ATP край.

Така роденият в Роозендалл тенисист, който преди шампионата нямаше победа в Тура, записа първия си триумф над състезател от Топ 10 и е напълно покрай трофей пред родна аудитория.

Негов конкурент в заключителния конфликт ще бъде спечелилият от мача сред Даниил Медведев и Адриан Манарино.

Оже-Алиасим опита да затрудни съперника си посредством непрестанни офанзиви с форхенд от главната линия в желанието си да стигне до ранен пробив, само че Рийтховен показва отлична игра в отбрана и не разреши това да се случи. Грешките на втория подложен започнаха да зачествяват и това да де опция на нидерландеца да играе по-офанзивно и да осъществя първия пробив в мача, който впоследстви затвърди, правейки резултата 5-2 в своя изгода.

Канадецът прекъсна серията му с гейм на нула, само че Ван Рийтховен бързо си връна самодейността и завърши първия сет при 6-3 в своя изгода.

Впоследствие обаче Оже-Алиасим изигр най-силните си сет от началото на шампионата. Бекхендът на канадеца стана много по-ефективен, като също така той стартира все по-често да излиза на мрежата. Това очевидно хвана съперника му неопитен и международният №9 реализира два следващи пробива, изравнявайки резултата в мача след 6-1.

Напълно уместно за сходен дуел, най-интригуващ бе заключителният сет. Никой от съперниците не съумя да запише брейк, макар че Ван Рийтховен на два пъти имаше три следващи шанса да го стори – първо при 2-1, а по-късно при 4-3.

Канадецът поведе с 2-1 в тайбрека, само че участващият с „уайлд кард“ представител на домакините реализира поврат и стигна до три поредни мачбола. Оже-Алиасим избави първите два, само че третият опит се оказа щастлви за Тим Ван Райтховен и той победи с 6-3, 1-6, 7-6(5) след два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР