ЛГБТИ общността настоя главният прокурор Иван Гешев да поиска от

...
ЛГБТИ общността настоя главният прокурор Иван Гешев да поиска от
Коментари Харесай

ЛГБТИ общността иска имунитетът на Боян Расате да бъде свален

ЛГБТИ общността настоя основният прокурор Иван Гешев да изиска от ЦИК да смъкна имунитета на кандидат-президента Боян Расате. Това се споделя в позиция, изпратена до медиите, във връзка нападението против център " Rainbow Hub ", в което е потърпевша и активистка от фондация " Билитис ".

От ЛГБТИ оповестяват и че ще излязат на митинг пред Съдебната палата в София. Нахлуването в центъра и потрошаването на помещението те дефинират като " фашистко ".

" Това е следващата неприемлива, хомофобска офанзива за тази година. Излизаме на митинг, тъй като: настояваме да живеем в страна, в която това не е всекидневие и не е просто дребна част от новините в 7; настояваме за правдивост и правосъдие; настояваме за промени в Наказателен кодекс, които да включват закононарушения от хомофобски и трансфобски подбуди; настояваме неотложно Главния прокурор Иван Гешев да изиска от ЦИК да смъкна имунитета на Боян Расате! ", пишат от общността.

Организатори на събитието са Rainbow Hub, София Прайд, Фондация " Билитис ", Фондация " ГЛАС ", Младежка ЛГБТ организация " Действие ", Колектив " Феминистки мобилизации ", Фондация " Single Step ", показват още от ЛБГТИ.

Два дни по-рано националисти от крайнодясна партия нападнаха ЛГБТИ общностния център " Rainbow Hub " и потрошиха цялото помещение. Атаката е станала по време на събитие на транс тематика, потърпевша е активистка. Жената, която заяви за случая, разкри, че е разпознала Расате, който я блъснал с пестник.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР