LG Electronics обяви рекордни приходи в размер на 54.4 млрд.

...
LG Electronics обяви рекордни приходи в размер на 54.4 млрд.
Коментари Харесай

LG отчете рекордни приходи и ръст в печалбата за 2018 г.


LG Electronics разгласи рекордни доходи в размер на 54.4 милиарда $ през 2018 година, надхвърляйки продажбите от 53 милиарда $ за втора поредна година. Годишната облага от уредите и продуктите за домашно забавление се усилва с близо 10% спрямо 2017 година

През четвъртото тримесечие на 2018 година приходите на стойност 13,99 милиарда $ са по-високи от третото тримесечие, само че със 7% по-ниски от последното тримесечие на 2017 година, основно заради спад в продажби на мобилни артикули. В резултат на това оперативните доходи от четвърто тримесечие понижиха до 67,1 млн. $.

LG Home Appliance & Air Solution Company регистрира 17,17 милиарда $ доходи за 2018, което съставлява покачване с близо 5% по отношение на миналата година, генерирайки облага от 1,35 милиарда $, най-голямата в историята на компанията. Приходите от четвъртото тримесечие - 3.84 милиарда $ са се нараснали с повече от 3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, като продажбите в Азия и Европа остават постоянни, макар провокациите на валутния курс в Централна и Южна Америка и политическата неустановеност в Близкия изток. Очаква се най-силното звено на LG през 2018 година, още веднъж да поведе компанията през 2019 година със засилено търсене на първокласни артикули и непрекъснат напредък в Южна Корея.

Компанията LG Home Entertainment означи годишни доходи на стойност 14.37 милиарда $ с рекордна облага от 1.35 милиарда $, с помощта на мощните страни на първокласните артикули на LG. В четвъртото тримесечие на 2018 година продажбите на стойност 4,04 милиарда са с 6% по-ниски от миналата година, само че с 23% повече от предходното тримесечие, което се дължи значително на мощното сезонно търсене. В бъдеще LG има желание да усили приходите и оперативната си облага, като се концентрира върху увеличението на продажбите на първокласни OLED тв приемници и широкоекранни Ultra HD тв приемници.

LG Mobile Communications регистрира 7.08 милиарда $ доходи, като продажбите през четвъртото тримесечие възлизат на 1.51 милиарда $, което е спад с 16% по отношение на третото тримесечие. Въпреки че оперативната загуба за цялата година набъбна до 700,65 млн. $, бизнес структурата на мобилното поделение сподели усъвършенстване вследствие на по-добър надзор на разноските за материали. През 2019 година мобилното поделение на LG ще прокара 5G артикули, като се концентрира върху основни пазари.

Компанията LG Vehicle Components регистрира солидни доходи за 2018 година на стойност 3,80 милиарда $, което е 28% повече от 2017 година През четвъртото тримесечните приходите са 1,24 милиарда $ – най-високите в историята на дивизията – което е със 71% повече от същия интервал миналата година и близо 20% повече от третото тримесечие. Очаква се несигурността на пазара на съставни елементи на транспортните средства, свързани основно с въпросите на интернационалната търговия, да способства за по-плавен напредък на промишлеността през идващите месеци.

LG Business-to-Business записва 2,13 милиарда $ доходи за 2018 година с облага от 148,8 млн. $. Дивизията записва 530.1 млн. $ доходи през четвъртото тримесечие, което е с 11% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Оперативната облага за четвъртото тримесечие на стойност 13,2 млн. $ беше повлияна от увеличените вложения, резултатите от цените за импорт и продължаващото обезценяване на слънчевите панели, което компенсира подобренията в разноските. Въпреки това, LG възнамерява да усъвършенства разноските в LG Business-to-Business посредством диверсифициране на целевите пазари за слънчевите панели, максимизиране на активността на слънчевата фабрика в Съединени американски щати и ориентиране към нови области за напредък на бизнеса си.

2018 4Q Валутни курсове
Неодитираните тримесечни облаги на LG Electronics се основават на Международни стандарти за финансово отчитане (International Financial Reporting Standards).
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР