LG Electronics (LG) се присъедини към RE100 (Renewable Energy 100)

...
LG Electronics (LG) се присъедини към RE100 (Renewable Energy 100)
Коментари Харесай

LG се присъединява към инициативата RE100, като се ангажира за преход към възобновяема енергия

LG Electronics (LG) се причисли към RE100 (Renewable Energy 100) - световна самодейност, която предизвиква бизнес предприятията да преминат към 100% възобновима сила за всички свои електрически потребности. Решението да стане член на RE100 е още един образец за мощната ангажираност на компанията към устойчивото развиване и към спазването на отговорностите си като световен корпоративен жител.

Компанията е финализирала проектите си за пригаждане на всички свои бизнес обекти към 100% възобновима сила до 2050 година За да реализира тази цел, LG последователно ще усили потреблението на електрическа енергия от възобновими източници, като слънчева и вятърна сила: до 60% до 2030 година и 90% до 2040 година, с цел да доближи задачата си от 100% до 2050 година

Наред с разпространяването на генерирането и потреблението на възобновима сила посредством инсталацията на високоефективни слънчеви панели в офисите и индустриалните уреди на LG, компанията ще ползва разнообразни спомагателни ограничения, като придобиване на документи за възобновима сила (REC), сключване на съглашения за закупуване на сила от възобновими източници (PPA), както и заплащането на зелената награда на Korea Electric Power Corporation (KEPCO) в Южна Корея.

Като част от продължаващите си старания в тази тенденция, предходната година LG подписа непосредствено PPA с GS EPS, корейска компания за произвеждане на електрическа енергия, за създаване на слънчева електроцентрала с размер на три футболни стадиони на покрива на съществуващата интегрирана индустриална постройка в LG Smart Park в Чангвон, Южна Корея, до 2025 година Някои слънчеви панели към този момент са инсталирани и генерират сила за определени здания от декември предходната година. По света компанията е сложила слънчеви панели на покривите на няколко от своите офиси, в това число комплекса LG Sciencepark в Сеул, Южна Корея; кампуса North American Headquarters в Ню Джърси, САЩ; офис постройката на LG India в по-голямата част на Нойда, Индия; и фабриката за домашен уреди Rayong в Тайланд.

LG към този момент е изготвила проекти за ускорение на прехода към възобновима сила и за ускорение на процеса към въглеродна индиферентност. С прекосяването към възобновима сила, компанията понижава и непреките въглеродни излъчвания (цел 2), генерирани при потреблението на сила. През 2019 година LG разгласи програмата си Zero Carbon 2030, с която цели да реализира чисти нулеви (преки и непреки) излъчвания на въглероден диоксид (цел 1 и 2) до 2030 година

" Чрез непрекъснати старания и нововъведения, LG е на път да реализира задачите си за прекосяване към 100 % възобновима сила и се трансформира във въглеродно безпристрастен бизнес ", сподели Лий Сам-су, основен стратегически шеф в LG Electronics. " LG остава изцяло ангажирана с реализирането на своята ESG визия - основаване на по-добър живот за всички.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР