Лейла Фернандес се представя далеч от отлично в хода на

...
Лейла Фернандес се представя далеч от отлично в хода на
Коментари Харесай

Чудо за 1 ден ли? Финалистката от US Open е на 1/4-финал и в Париж!

Лейла Фернандес се показва надалеч от чудесно в хода на клей сезона, откакто позволи ранни отпадания на всички съревнования, само че с началото на Ролан Гарос виждаме друго нейно лице, точно което я изпрати във втората седмица на шампионата. Канадката показва надграждане в играта си с всеки минал дуел, като през днешния ден в мач за място на четвъртфиналите срещна друга представителка на идната генерация в лицето на Аманда Анисимова, която е някогашна полуфиналистка в Париж и за разлика от подгласничката от US Open демонстрира доста високи резултати през целия сезон на червени кортове.

Сблъсъкът се разви под контрола на Фернандес, откакто най-високопоставената останала тенисистка в долната половина на схемата рано взе самодейността на своя страна. Лейла затрудняваше извънредно доста съперничката си с чести излизания към мрежата и страхотна разновидност в ударите си, което след това се оказа печеливша тактика и левичарката се поздрави с успеха след 6:3 4:6 6:3, пристигнала за 1 час и 55 минути на корта. При дебютното си присъединяване във етапа на четвъртфиналите в Париж за международната номер 18 следва да се изправи против Мартина Тревисан.

Канадката започва дуела по безапелационен метод, като завоюва подаването си на нула и в идните минути с отлична къса топка наоколо до мрежата осъществя пробив, с цел да излезе напред в резултата. Финалистката от US Open скоро по-късно отрази неколкократно брейкболи на Анисимова, преди да отприщи вълна от пробиви, в края на която имаше преимущество от 5:2. Фернандес не се повлия от обстоятелството, че сервисът ѝ очевидно е под нужното равнище, като на лично подаване оползотвори петия си сетбол и записа откриващата част на сметката си.

В началото на втория сет американката още веднъж срещна компликации на начален удар, но ги преодоля безупречно, което ѝ вдъхна нужната убеденост и тя незабавно се поздрави с пробив задатък. Постепенно се сътвори убеждението, че сервиращите постановиха своята доминация, но гейм изпълнен с грешки от международната номер 28 разреши на левичарката редуцира изоставеното си с брейк. Анисимова показва сериозен темперамент, като не се повлия от изпусната преднина, а даже се стимулира в допълнение и с мигновен пробив, който се трансформира в съдбоносен, стигна до равнене на общия резултат и провокира изиграване на цялостния формат на мача.

Третата част имаше мощен старт за някогашната полуфиналистка, която разполагаше с три поредни брейкбола, само че умелата отбрана на канадката ѝ разреши не просто да се оправи с неподходящата обстановка, а даже на собствен ред имаше опция за пробив, която оползотвори посредством неточност на съперничката си и поведе в резултата, доближавайки се оптимално до успеха. Фернандес за следващ път показва какъв брой е устойчива душевен, поради нежната си възраст, и с безапелационно показване на сервис до края на мача не даде шансове на противничката си, като още при подаването на Анисимова със мощна серия стигна до крайния триумф, класиращ я за дебютен четвъртфинал в кариерата ѝ на Откритото състезание на Франция.

Canada calling
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР